Candan Kardeşlere Ağır Hapis Cezası Talebi

Candan Kardeşlere Ağır Hapis Cezası Talebi

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarından yürütülen soruşturma tamamlandı. Sosyal medya fenomenleri Bahar ve Nihal Candan kardeşlerin 14 yıldan 44 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Soruşturma Tamamlandı

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Bahar ve Nihal Candan kardeşlerin dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarına karıştığı iddialarına yönelik soruşturmayı tamamladı. Hazırlanan iddianame kapsamında Alisya Bahar Candan'ın 14 yıldan 44 yıla kadar, Gülnihal Çiçek'in ise 8 yıldan 24 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

38 Mağdur ve 21 Şüpheli

İddianamede, aralarında Bahar ve Nihal Candan'ın da bulunduğu 21 şüpheli ile 38 mağdur yer aldı. Gülnihal Çiçek'in tutukluluk süresi dikkate alınarak adli kontrol şartıyla tahliye edildiği belirtildi. Onur Apaydın ve İlker Oflu liderliğindeki şebekenin, vatandaşları ucuza araç satma vaadiyle dolandırdığı açıklandı.

Candan Kardeşlerin Etkin Rolü

İddianameye göre, Bahar ve Nihal Candan kardeşler, suç örgütünün hiyerarşik yapısında önemli bir rol oynadı. Sosyal medya fenomeni olmaları ve geniş bir takipçi kitlesine sahip olmaları sebebiyle mağdurların kandırılmasında etkin bir şekilde kullanıldıkları belirtildi. Örgüt lideri Onur Apaydın ile yakın ilişkileri de iddianamede yer aldı.

Bahar Candan Örgütün Gizli Muhasebecisi

İddianamede, Bahar Candan'ın suç örgütünün "gizli muhasebecisi ve kasası" olarak görev yaptığı, bankacılık faaliyetlerini gerçekleştirdiği ve elde edilen suç gelirinin aklandığı ifade edildi.

"Nihal Candan'a Saygı Gösteriliyordu"

Mağdur temin etme görevlisi olan Hacı İsrafil Sağlam, iddianamede yer alan ifadesinde, örgüt toplantılarında Nihal Candan'ı gördüğünü belirtti. Sağlam, Nihal Candan'ın örgüt lideri Onur Apaydın'ın sevgilisi olduğunu ve diğer üyelerin kendisine saygı gösterdiğini ifade etti.

Talep Edilen Cezalar

Bahar Candan'ın "suç örgütüne üye olmak" suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar, "dolandırıcılık" suçundan ise 2 kez 12 yıldan 40 yıla kadar olmak üzere toplamda 14 yıldan 44 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Nihal Candan'ın ise aynı suçlardan 8 yıldan 24 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Diğer 20 şüpheli hakkında da değişen oranlarda hapis cezası talep edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.