Çanakkale'den Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne bisikletle fidan götürüyor

Çanakkale'den Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne bisikletle fidan götürüyor

Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndan aldığı toprakla bütünleştirdiği bir çınar fidanını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin bahçesine dikmek isteyen 28 yaşındaki Şentürk, bisikletle Ankara'ya hareket etti- Şentürk: - ''Gelibolu Yarımadası'ndan aldığım toprağı, çına

ÇANAKKALE (AA) - SİNAN BALCIKOCA - Çanakkale'de, tarihi Gelibolu Yarımadası'ndan aldığı toprakla bütünleştirdiği bir çınar fidanını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin bahçesine dikmek isteyen 28 yaşındaki Orhan Şentürk, Ankara'ya gitmek üzere bisikletle yola çıktı.

Türk bayrakları ve çeşitli yazılarla süslediği bisikletiyle Ankara'ya hareket eden Şentürk (28), 680 kilometrelik yolu 4 günde katetmeyi hedefliyor.

Şentürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla İstanbul'dan Çanakkale'ye geldiğini belirtti.

Bu vatanı vatan yapan şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Şentürk, vefakar gençliğin, cefakar ecdadını unutmayacağını vurguladı.

- "Cumhurbaşkanımız izin verirse çınarı Külliye'nin bahçesine dikeceğim"

Şentürk, Çanakkale ruhunu iyi anlamak gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

''Burada gezerken tarihi bölgeden aldığım toprak ve çınar fidanını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin bahçesine dikmeyi düşündüm. Daha sonra bisikletimle yola çıkmaya karar verdim. Ben, vatanımızın aydınlık istikbali, şehitlerimiz ve geleceğimiz için halk oylamasında 'evet' oyu vereceğim. Referandumu Türkiye'nin dönüm noktası olarak görüyorum. Gelibolu Yarımadası'ndan aldığım toprağı çınar fidanıyla bütünleştirdim. Yolculuğum sırasında Sakarya Nehri'nin doğduğu yerden fidan için 'can suyu' alacağım. Yeni sistemimizin çınar ağacı gibi ulu ve diri olmasını diliyorum. Eğer Sayın Cumhurbaşkanımız izin verirse çınarı Külliye'nin bahçesine dikeceğim."

- "Burayı anlamak lazım"

Çanakkale'ye her Türk vatandaşının gelmesini isteyen Şentürk, "Burayı anlamak lazım. Geleceğimize yön vermek istiyorsak tarihimizi iyi analiz etmemiz lazım." dedi.

Şentürk, çok sevdiğini söylediği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Sayın Cumhurbaşkanım. Allah size sağlıklı uzun ömür nasip eder inşallah. Sen bizim devlet babamız, başkomutanımız, ağabeyimizsin. Milletin onuru, ümmetin umudusun. Adil bir düzen kurmadan, göçmezsin inşallah bu fani dünyadan. Kısık seslerin gür sesi, uzun adam.'' diye seslendi.

Orhan Şentürk, hava şartlarının elvermesi durumunda 680 kilometrelik yolu, 4 günde katetmeyi hedeflediğini sözlerine ekledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :