Çanakkale'de "Kara Savaşları'nın 101. yılı" yoğunluğu

Çanakkale'de "Kara Savaşları'nın 101. yılı" yoğunluğu

TÜRSAB Çanakkale-Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kılıç:- "Şu an otellerdeki doluluk oranı, yüzde 55-60'larda. Bu, çok önemli bir rakam. Biz tanıtımımızı iyi yaparak, çalışarak daha üst seviyelere çıkacağımızı, yüzde 80-90'ları bulacağımızı düşünüyo

ÇANAKKALE (AA) - İSMAİL ERSAN - Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yıl dönümü kapsamında 24-25 Nisan'da düzenlenecek törenler dolayısıyla kentteki otellerin doluluk oranı yüzde 60'lara ulaştı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Çanakkale-Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Hayrullah Turgay Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle 25 Nisan'daki Anzak törenlerinde Çanakkale'de yoğunluk oluşacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Geçen sene, 100. yıl kapsamındaki törenler dolayısıyla kente çok sayıda kişi geldiğini hatırlatan Kılıç, şöyle devam etti:

"101. yılda, sayımız biraz daha aşağıda gibi gözüküyor. Çalışmalarımızda ve otellerdeki talepler doğrultusunda bunu biliyoruz. Çanakkale'de yaklaşık 16 bin yatak kapasitemiz var. 500 tane de motel, pansiyon ve butik otelimiz var. Bu anlamda yeterince, otel anlamında, turistleri ağırlamaya hazırız. Baktığımızda yüzde 50-60 civarında bir talebin olduğunu görüyoruz. Bu sayımızın, ilerleyen günlerde daha da artacağını düşünüyoruz. Özellikle 25 Nisan törenlerine Avustralya, Yeni Zelanda'dan gelecek misafirlerimiz olacak. Bu sayı 100. yıla baktığımızda düşük kalacak ama genel anlamda 98 ve 99. yıllarına baktığınızda aynı sevilerde ya da bir tık önünde olabileceğini düşünüyorum."

- "Otellerdeki doluluk oranı yüzde 55-60"

Kılıç, 24-25 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek törenlere ilginin iyi olduğunu vurgulayarak "Şu an otellerdeki doluluk oranı, yüzde 55-60'larda. Bu, çok önemli bir rakam. Biz tanıtımımızı iyi yaparak çalışarak, daha üst seviyelere çıkacağımızı, yüzde 80-90'ları bulacağımızı düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

TÜRSAB olarak acentelerle yurt dışında Çanakkale'nin tanıtımı için çalışmalar yaptıklarını belirten Kılıç, şunları söyledi:

"Bölgemizi tanıtarak özellikle yabancı misafirlerimizi Çanakkale'ye getirmeye çalışıyoruz. Gitmiş olduğumuz fuarlarda da yaptığımız tanıtımların meyvesini alıyoruz. Türkiye'de özellikle son zamanlarda üzücü olaylar yaşandı fakat hem basın hem de turizm sektöründeki bileşenlerimiz ile ülkemizi en güzel şekilde anlatarak, devletimizin yapmış olduğu çalışmalar sayesinde bunların hepsinin üstesinden geleceğimize inanıyorum. Özellikle önümüzdeki yıllarda turizmi ülkemizde çok daha ileri seviyelere taşımayı planlıyoruz."

- Esnafa Almanca ve İngilizce eğitim

Kılıç, Çanakkaleyi ve tarihi yarımadayı yurt dışında daha iyi tanıtmak için yerel yöneticiler ve sivil toplum kuruluşlarıyla hareket ettiklerini, bu çalışmalara sahada görev rehberler ve acenteleri de dahil ettiklerini belirtti.

Bu çalışmaların karşılığını da aldıklarını anlatan Kılıç, "Esnaflarımıza Almanca ve İngilizce eğitimler vermeye çalışıyoruz. Aynalı Çarşı'daki esnaflarla bir araya gelerek hediyelik eşya hususunda Çanakkale'yi tanıtıcı objelerin daha yaygın satılması ve uygun fiyatlara satılması hususunda fikir alışverişinde bulunuyoruz." görüşünü kaydetti.




Çanakkale'de "Kara Savaşları'nın 101. yılı" yoğunluğu

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :