Çanakkale Zaferi'nin 101. yılı

Çanakkale Zaferi'nin 101. yılı

Milli Kütüphane Başkanlığınca düzenlenen, "Çanakkale Zaferi'nin 101. yılı" anma sergisi açıldı

ANKARA (AA) - Milli Kütüphane Başkanlığınca düzenlenen, "Çanakkale Zaferi'nin 101. yılı" anma sergisi açıldı.

Milli Kütüphane Başkanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Metro Sanat Galerisi'nde düzenlenen sergide, Çanakkale Savaşı'na dair fotoğraflar, gazete kupürleri ve belgeler halkın ziyaretine açıldı.

Milli Kütüphane Başkanlığı Kütüphane Hizmetleri ve İdari Hizmetlerden Sorumlu Daire Başkanı Fikret Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla, zaferi yeniden hatırlatmak, birlik beraberliğe katkı sağlamak için bu sergiyi düzenlediklerini söyledi.

Sergide kullanılan materyalin Milli Kütüphane bünyesindeki Çanakkale Koleksiyonu'na ait olduğunu belirten Öztürk, "Türkiye'nin bu anlamda en büyük koleksiyonuna sahibiz. Koleksiyonumuzun farkına varılmasını, tanınmasını istiyor, koleksiyonumuzu halka ve araştırmacılara açıyoruz" diye konuştu.

Öztürk, mevcut koleksiyonu geliştirme çalışmalarına devam ettiklerini dile getirerek, Çanakkale Savaşı'nı her yönüyle anlatan yeterli materyale sahip olduklarını kaydetti.

Serginin bir kısmını "Mizahta Çanakkale" bölümü olarak düzenlediklerini dile getiren Öztürk, bu bölümde Hacivat-Karagöz çizimleri ile işlenen Çanakkale Zaferi konusunu, dönem gazetelerinden örneklerle sergilediklerini ifade etti.

"Çanakkale Zaferi'nin 101. Yılı"nda zaferi, dönemin gazete ve dergilerinden yansımalar, fotoğraflar ve belgelerle anlatan sergi 17 Mart tarihine kadar ziyarete açık kalacak.

Çanakkale Zaferi'nin 101. yılı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :