Çanakkale şehidi futbolcu, taraftarları birleştirdi

Çanakkale şehidi futbolcu, taraftarları birleştirdi

İstanbul Ligi'ni 1911-1912 sezonunda şampiyon tamamlayan Fenerbahçe kadrosundaki Çanakkale şehidi Ahmet İzzi'nin cephede çekilen fotoğrafı, Eceabat'ın Alçıtepe köyündeki "Salim Mutlu Savaş Hatıraları Müzesi"nde sergileniyor- İzzi'nin fotoğrafına sadece Fe

ÇANAKKALE (AA) - VEDAT YÜCEBAŞ - Çanakkale'nin Eceabat ilçesine bağlı Alçıtepe köyündeki "Salim Mutlu Savaş Hatıraları Müzesi"ndeki, 1911-1912 sezonunda İstanbul Lig Şampiyonu Fenerbahçe'nin kadrosunda bulunan Çanakkale şehidi Ahmet İzzi'nin cephede çekilen fotoğrafı, sadece sarı lacivertli değil Galatasaray ve Beşiktaş'ın da aralarında bulunduğu tüm takımların taraftarlarından büyük ilgi görüyor.

Bölgede bir bakkalın, kırsalda ve civar köylerde bulunan savaşa ait objeleri hurda fiyatına satın alarak kurduğu ve 2004'te vefatının ardından çocuklarının sahip çıktığı "Salim Mutlu Savaş Hatıraları Müzesi"nde sergilenen Ahmet İzzi'nin ailesine göndermek için çektirdiği fotoğraf, en fazla ilgi gören eserler arasında yer alıyor.

Müzeyi işleten Özcan Adanır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 101 yıl önce Türk, Avustralyalı, Yeni Zelandalı ve İngiliz askerlerinin gerilerinde bıraktığı Gelibolu Yarımadası'ndaki savaşa tanıklık eden tüfek, tabanca, kasatura, top mermileri ve şarapnel parçaları gibi materyallerin sergilendiği müzede yer alan Ahmet İzzi'ye ait fotoğraf ile sadece Fenerbahçeli değil diğer kulüp taraftarlarının da yakından ilgilendiğini söyledi.

Müzeyi gezenlerin fotoğrafı görünce bilgi istediğini anlatan Adanır, şehit futbolcunun sadece Fenerbahçeliler değil Galatasaray ve Beşiktaş taraftarlarının da takdirini topladığını vurguladı.

Adanır, Fenerbahçe taraftarı olduğunu ve fotoğrafın bir arkadaşı aracılığıyla eline geçtiğini dile getirerek şu bilgileri aktardı:

"Ahmet İzzi, cumartesi ve pazar günleri top oynuyor sonra gelip cephede savaşıyormuş. Savaş esnasında ailesi için bir fotoğraf çektiriyor. Ailesine bu fotoğrafı gönderdikten sonra Anafartalar bölgesinde Anzak askeriyle savaşırken şehit düşüyor. Şehit düştükten sonra fotoğrafını ailesi saklıyor. Ben de Fenerbahçeli olduğum için bir arkadaşım bu fotoğrafı bize gönderdi. Ben de fotoğrafı müzenin bir bölümüne koydum."

Adanır, Çanakkale'de şehit düşen diğer kulüp futbolcularının fotoğrafını da müzede sergilemeyi arzuladığını ifade etti.

Beşiktaş'ın eski eski başkanlarından Süleyman Seba'nın da vefatından önce müzeyi ziyaret ettiğini bildiren Adanır, "Başkan Süleyman Seba da fotoğrafı görünce bayağı gururlandı. 'Beşiktaş'tan da var bizim şehitlerimiz onları da göndereyim müzende sergile' dedi ama göndermek için ömrü yetmedi. Allah rahmet eylesin." diye konuştu.

Fenerbahçe taraftarı olmasına karşın tüm takımlara büyük saygı duyduğunu belirten Adanır, Galatasaray ve Beşiktaş gibi başka kulüplerde de top koşturup Çanakkale'de şehit düşenlerin fotoğrafının gönderilmesi halinde müzede büyük bir mutlulukla sergileyeceğini sözlerine ekledi.


Çanakkale şehidi futbolcu, taraftarları birleştirdi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :