Çanakkale şehidi dedesinin izinde

Çanakkale şehidi dedesinin izinde

Dedesi Çanakkale'de şehit düşen Suriyeli Türkmen Akil, Suriye'deki iç savaş sırasında vatan topraklarının teröristlerden temizlenmesinde aktif görev aldıktan sonra yerel polis birliğine girdi- Türkiye'nin danışmanlığında verilen eğitimlerin sonucunda Çoba

KİLİS/HALEP (AA) - RIDVAN KORKULUTAŞ - Suriye'de terör örgütü DEAŞ ile mücadele için Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) katılan Cuma Akil, Çanakkale Savaşı'nda şehit olan büyük dedesi gibi düşmana geçit vermedi.

Sivas'tan 100 yıl önce Suriye'ye göç eden Türkmen aileye mensup 19 yaşındaki Cuma Akil, ailece yaşamlarını sürdürdükleri Türkiye sınırındaki Halep'e bağlı Çobanbey beldesinin terör örgütü DEAŞ'a geçmesinin ardından 4 yıl önce ailesiyle Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldı.

Kardeşleriyle bir süre Gaziantep ve İzmir'deki ayakkabı imalathanelerinde çalışan Akil, daha sonra ülkesine geri dönerek savaş öncesi yaşamlarını sürdürdükleri bölgede ÖSO tarafından terör örgütü DEAŞ'a karşı başlatılan direnişe katıldı.

Türkiye'nin desteğiyle yürütülen Fırat Kalkanı Harekatıyla Çobanbey ve Bab'ı özgürlüğüne kavuşturan birlikte yer alan Akil, bölgede huzur sağlanmasının ardından yerel polis güçlerine dahil oldu.

Yaşamını Çobanbey'in bir köyünde ailesiyle sürdüren Akil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, büyük dedesinin henüz iki aylık oğlunu kundaktayken bırakıp 1915 yılında Çanakkale Savaşı'na dahil olduğunu ve orada şehit düştüğünü söyledi.

Ülkesinde iç savaş başladıktan sonra büyük dedesi gibi vatan savunmasında görev almak için gönüllü olduğunu aktaran Akil, şöyle konuştu:

"Büyük dedem, 2 aylık kundaktaki oğlunu bırakıp Çanakkale Savaşı'na gitmiş ve orada şehit olmuş. Ben de vatanımı korumak için Fırat Kalkanı Harekatı'na katıldım, Çobanbey ve Bab'ı aldık şükür. Allah'a hamdolsun şu anda kendi vatanımı koruyorum. Polis memuruyum. Şehir içinde asayişi sağlıyorum. Dedem Çanakkale'de yatıyor, ben vatanımı savunuyorum. Bundan dolayı kendimle gurur duyuyorum. Diğer ülkelere sığınan Suriye uyruklu arkadaşlarımı da buraya davet ediyorum."

Türkiye'nin kendilerine verdiği destekten memnuniyet duyduklarını ifade eden Akil, bölgenin yeniden huzur ve güvene kavuşması için büyük çaba harcandığını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :