Cammu Keşmir'deki çatışmalar

Cammu Keşmir'deki çatışmalar

Çatışmada 1 Hint askeri ve 3 direnişçi öldü

SRINAGAR (AA) - Hindistan'ın kontrolündeki Cammu Keşmir eyaletinde güvenlik güçleri ile bağımsızlık yanlısı direnişçiler arasında çıkan çatışmada 1 Hint askerinin ve 3 direnişçinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Emniyet Sözcüsü Manoj Pandita, AA muhabirine yaptığı açıklamada eyaletin güneyindeki Aglar köyü kırsalında ordu birlikleri ile direnişçiler arasında çıkan çatışmada 1 askerin hayatını kaybettiği, militanlardan ise 3'ünün öldürüldüğünü belirtti.

Pandita, militanların Ceyşül Muhammed örgütü mensubu olduğunu söyledi.

Öte yandan yerel kaynaklar, çatışmanın başlamasının ardından yerel halktan yüzlerce kişinin Hint ordusunun müdahelesini protesto için sokaklara çıktığını, güvenlik güçleriyle göstericiler arasında yaşanan arbedede en az 2 sivilin yaralandığını bildirdi.

Himalayalar'da Hindistan ve Pakistan arasında, Müslüman nüfusun yoğun yaşadığı bir bölge olan Keşmir, iki ülkenin İngiltere'den bağımsızlıklarını kazandıkları 1947'den bu yana egemenlik tartışmalarına konu oluyor.

Pakistan kontrolündeki Azad Keşmir ile Hindistan kontrolündeki Cammu Keşmir bölgelerini ayıran kontrol hattında zaman zaman taraflar arasında çatışmalar çıkıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler