Cammu Keşmir'deki çatışma

Cammu Keşmir'deki çatışma

Çatışmada ölen direnişçilerden birinin Hizbul Mücahidin örgütünün önde gelen isimlerinden Manan Wani olduğu belirlendi

SRINAGAR (AA) - Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde güvenlik güçleri ile direnişçiler arasında çıkan çatışmada ölen iki direnişçiden birinin Hizbul Mücahidin örgütünün önde gelen isimlerinden Manan Wani olduğu belirlendi.

Polis yetkilisi Munir Han, basına yaptığı açıklamada, aldıkları ihbar üzerine operasyon düzenleyen askerlerle direnişçiler arasında Handwara bölgesinde çatışma çıktığını belirtti. Han, yaklaşık 10 saat süren çatışmada direnişçilerin lideri Manan Wani'nin ve yakın arkadaşının öldüğünü bildirdi.

Han, ölenlerden birinin Wani olduğunun ailesi tarafından tespit edildiğini söyledi.

Wani'nin ölümünün ardından protestoların artmasından endişe edildiği için bölgede internet bağlantısının kesildiği ve okullarda eğitime ara verildiği ifade edildi.

Hindistan'da bir üniversitede jeoloji doktorası yapan 26 yaşındaki Wani'nin Hizbul Mücahidin örgütüne katılmak için doktorasına ara verdiği belirtildi.

Güvenlik güçleri ile Hizbul Mücahidin arasında 8 Temmuz 2016'da çıkan çatışmada, örgütün üst düzey üyelerinden Burhan Wani'nin öldürülmesinden sonra on binlerce kişi sokaklara dökülmüştü.

Protestolar sırasında 63 kişi hayatını kaybetmişti.

Ahsen Dara tarafından 1989 yılında Keşmir’de kurulan Hizbul Mücahidin örgütünün merkezi Pakistan kontrolündeki Azad Keşmir’in başkenti Muzafferabad’da bulunuyor.

İngiltere'den bağımsızlıklarını kazandıkları 1947'den bu yana Hindistan ve Pakistan arasında tartışma konusu olan Keşmir'de yaşanan şiddet olaylarında 70 bin kişi öldü.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :