Cammu Keşmir'de Müslüman lidere ev hapsi

Cammu Keşmir'de Müslüman lidere ev hapsi

Bölgenin önde gelen kanaat önderlerinden Faruk hakkında, etkinlikte yapacağı konuşmadan önce ev hapsi kararı verildi

SRINAGAR (AA) - Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde bağımsızlık yanlısı kuruluşlardan Keşmir Hürriyet Birliğinin Başkanı Mirvaiz Ömer Faruk ev hapsine alındı.

Faruk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hint güvenlik güçleriyle bağımsızlık yanlısı direnişçiler arasında çıkan çatışmalarda hayatını kaybeden Keşmirliler anısına bir etkinlikte yapacağı konuşmadan önce kendisine ev hapsi cezası verildiğini söyledi.

Bölgede geçen yıl gerilimin artmasından bu yana 42. kez ev hapsine çarptırıldığını dile getiren Faruk, "İnsanlarla konuşacağım her fırsat, Hint hükümeti tarafından engellendi. Bu, kamuya açık bir etkinlik değil, kapalı alanda yapılacak bir seminer. Ancak Hint hükümeti çok korktu. Çünkü her vesilenin, Hindistan karşıtı bir olaya dönüşebileceğini biliyorlar." ifadelerini kullandı.

Bölgenin önde gelen kanaat önderlerinden Faruk, "Keşmir Meselesinin Çözümü - Barışa Başlangıç, İstikrara Garanti" başlıklı bir günlük seminerde konuşma yapacaktı.

Cammu Keşmir'de geçen ağustosta bir yürüyüşe öncülük yapmaya çalışan Faruk gözaltına alınmıştı.

İngiltere'den bağımsızlıklarını kazandıkları 1947 yılından bu yana Hindistan ve Pakistan arasında tartışma konusu olan Keşmir'de yaşanan şiddet olaylarında 70 bin kişi öldü.

Cammu Keşmir'deki direniş grupları, 1989'dan bu yana bağımsız olmak ya da Pakistan'a bağlanmak için eylemler yapıyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler