Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

YOZGAT (AA) - Sorgun İlçe Müftüsü Hasan Görer, her yıl 1-7 ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftasının, Sorgun’da da etkin...

YOZGAT (AA) - Sorgun İlçe Müftüsü Hasan Görer, her yıl 1-7 ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftasının, Sorgun’da da etkin bir şekilde kutlanacağını söyledi.

Görer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 25 yıldır aralıksız olarak kutlanan haftanın her yıl farklı bir temayla kutlandığını, bu yıl ki temasının ise "Cami ve Kitap" olarak belirlendiğini belirtti.

Bu kapsamda, Diyanet İşleri Başkanlığından, uygun olan camilerde kütüphane kurulması ya da kitaplık oluşturulması için müftülüklere talimat gönderildiğini ifade eden Görer şunları söyledi:

"Yine hafta kapsamında dün tüm camilerimizde Cuma hutbelerinde bu hafta kapsamında vaazlar verilecek. Sorgun’da ki tüm camilerde çocuk ve gençlerin zamanlarını değerlendirebilmeleri amacıyla okuma salonları ve kütüphane oluşturulması amacıyla çalışmalara başlandı. Müftülüğümüz tarafından tüm camilerde öngörülen bazı kitapların yer aldığı kütüphane ve kitaplıklar oluşturacağız. Başkanlık ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) yayınları da bu kütüphanelerde yer alacak. Camilerimizde din görevlilerinin rehberliğinde kitap okuma saatleri düzenleyeceğiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :