Çalışmalar hızlandı! Meram’da bu yaz rahat geçecek

Çalışmalar hızlandı! Meram’da bu yaz rahat geçecek

Konya Meram'da hava sıcaklıklarının artışıyla birlikte ortaya çıkan karasinek, sivrisinek gibi haşerelerle mücadele hız kazandı

Konya'nın Meram İlçe Belediyesi ekipleri, vatandaşların daha sağlıklı bir yaz dönemi geçirmesi adına periyodik olarak haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

Meram'da hava sıcaklıklarının artışıyla birlikte ortaya çıkan karasinek, sivrisinek gibi haşerelerle mücadele başladı. Meram Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından haşerelerin üreme kaynağı olan su kanalları, havuzlar, su birikintileri, organik atıkların bulunduğu yerler, çöp konteynerleri, gübrelikler, pazar yerleri gibi alanlarda ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Meram Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede, haşere ile mücadele kapsamında Dünya Sağlık Örgütü tarafından tavsiye edilen biyosidal ürünlerin kullanıldığı kaydedilirken, "Bu kapsamda yaz boyunca 3 bin litre biyosidal ürün, tekniğine uygun olarak kullanılacaktır. Yine larva mücadelesinde, sadece larvaları etkileyen, hiçbir yan etkisi bulunmayan biyosidal ürünler tercih edilmektedir" ifadelerine yer verildi.

Yapılan açıklamada ilaçlama çalışmaları hakkında da detaylı bilgi verilirken, "Hava şartlarının uygunluğuna göre uçkun mücadelesinde 6 ekip ile tüm cadde ve sokaklarımız ortalama bir haftalık periyotlarla ilaçlanıyor. Çalışmalarımızda U.L.V. cihazı kullanılırken sabah 06.00-10.00, akşam 18.00-22.00 saatleri arasında periyodik olarak ilaçlama işlemini sürdürüyoruz" denildi.

Açıklamanın devamında, vatandaşların haşere ile mücadele noktasında taleplerini Meram Belediyesi'nin 444 3 042 no'lu iletişim numarasından iletebileceği belirtildi.

Çalışmalar hızlandı! Meram’da bu yaz rahat geçecek

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.