Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratları, Karaman'da

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratları, Karaman'da

KARAMAN (AA) - Uluslararası İşgücü Genel Müdürü Sadettin Akyıl, Sosyal Güvenlik Kurumu İşverenler Daire Başkanı İbrahim Özçelik ile Çalışma ve...

KARAMAN (AA) - Uluslararası İşgücü Genel Müdürü Sadettin Akyıl, Sosyal Güvenlik Kurumu İşverenler Daire Başkanı İbrahim Özçelik ile Çalışma ve İş Kurumu İstihdam Uzmanı Ekrem Kayacı, ilave istihdam destekleri konusunda bilgilendirme yapmak için Karaman'a geldi.
"Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı kapsamında Karaman'a gelen bürokratlar, Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini ziyaret ederek oda başkanlarıyla bir araya geldiler.
Akyıl, yaptığı konuşmada, ara eleman sıkıntısının son yıllarda arttığını söyledi.
Sadettin Akyıl, şöyle konuştu:
"Hem istihdam seferliği kapsamında hem de işçi bulamama sıkıntısı konusunda bir kampanya başlatıyoruz. Ara elemanı ihtiyacını artırmak için gençlerimizi mesleki eğitime yönlendirip Türkiye'nin ihtiyacı olan ara elemanı karşılamak amacıyla bir kampanyamız var. Bununla ilgili mevzuatta değişiklik yaptık. Mesleki eğitime giden gençlere de teşvik sağlamak açısından. Çırak kanununda da değişiklik yapıldı. Hatta yaş aralığı genişletildi."
Ara eleman sıkıntısını gidermek için teşvik çalışmalarının devam ettiğini aktaran Akyıl, "Çırak olarak mesleki eğitim gören öğrencilere asgari ücretin 3'te 1'i kadar maaş ödenecek. Öğrencilere ödenebilecek en az ücretin, 20'den az personel çalıştıran işletmeler için 3'te 2'sini, 20 ve üzerinde personel çalıştıran işletmeler için 3'te 1'ini devlet karşılayacak. Ayrıca çırak gencimiz 5 gün iş yerinde, 1 gün okulda olacak. Mesleki eğitime teşvik için böyle bir değişiklik de yapıldı." diye konuştu.
Esnaf odaları ziyareti sonrası bürokratlar esnafı ziyaret ederek istek ve şikayetlerini dinledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler