Çalışma saatleri kısalıyor mu? Öneri TBMM'de onaylandı

Çalışma saatleri kısalıyor mu? Öneri TBMM'de onaylandı

AK Parti'nin Meclis'e sunduğu öneri, Türkiye genelinde çalışma gün ve saatlerine ilişkin değişiklikleri içeriyor. TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen öneri, çalışma saatlerinde kısalma beklentilerini artırdı.

TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti tarafından sunulan 'çalışma gün ve saatlerine' ilişkin grup önerisi kabul edildi. Türkiye genelinde çalışma günleri ve saatlerine dair önemli değişiklikleri içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, Genel Kurul'da onaylandı.

Öneriyle ilgili detaylar henüz netleşmemekle birlikte, mevcut uzun mesai saatlerinin kısalması yönünde beklentiler arttı. Çalışanların özellikle uzun çalışma saatleri konusundaki taleplerine çözüm getirilmesi bekleniyor.

Ayrıca, öneri içerisinde yer alan bir diğer önemli madde ise çalışan emeklilere yapılacak ödeme idi.

Genel Kurul'un çalışmalarının 16 Ocak Salı günü başlaması beklenirken, Türkiye genelinde çalışma saatleri ve günlerine dair resmi bir açıklama ise önümüzdeki günlerde netleşecek. Bu gelişmeler, ülke genelinde çalışanların ve emeklilerin büyük bir merakla beklediği konular arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum