"Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" Uygulaması

"Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" Uygulaması

KARAMAN (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İşgücü Genel Müdürü Sadettin Akyıl, İş Sağlığı ve Güvenliği Daire Başkanı...

KARAMAN (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İşgücü Genel Müdürü Sadettin Akyıl, İş Sağlığı ve Güvenliği Daire Başkanı İsmail Gültekin, SGK Sigorta Primleri Genel Müdürü Ahmet Açıkgöz Karaman’ı ziyaret etti.
"Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğünü ziyaret eden yetkililer, milli seferberlik programı hakkında bilgi verdi.
Uluslararası İşgücü Genel Müdürü Sadettin Akyıl, burada yaptığı konuşmada, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıda, bakanlığın talimatıyla 81 ilde milli seferberliği anlatacaklarını söyledi.
Milli Seferberlik programı kapsamında istihdama katkı sağlamak amacıyla kayıt dışı istihdamla mücadelede tarafların desteğini bekleyeceklerini ifade eden Akyıl, şunları kaydetti:
Bakanlığımızın özellikle son dönemde çıkardığı istihdam teşviklerini, uygulamalarını işverenlere, işçilerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, çalışma hayatının bütün taraflarına iletmeye çalışacağız. Bu kapsamda bakanımızın talimatıyla işçi ve işverenlerimizin yanında olduğumuzu ve akıl terinin alın teriyle değerlendirildiği daha müreffeh bir Türkiye için çalışacağız. Her ilde olduğu gibi esnaf ve sanatkarlar odaları, TSO, gençlerimiz, emeklilerimiz, kadınlarımız, engelli vatandaşlarımız, İŞKUR'un aktif iş gücü programında yer alan iş yerleri, burada çalışanlar ve işsizlerimize ulaşmaya çalışacağız.”
Bakanlığın uyguladığı teşvikleri özellikleri sanayicilere iş adamlarına anlatacaklarını dile getiren Akyıl, “Dün açıklanan istihdam teşviklerini onların istihdama ilave katkı sağlaması açısından oluşturduğumuz son durumu anlatacağız. Teşviklerden en önemlisi asgari ücret bazında istihdamdaki vergi yükü olarak adlandırılan bütün sigorta ve vergi primlerini artık devlet olarak biz üstleniyoruz. Yani işverene sadece asgari ücreti net ödemek kalıyor. Şimdiye kadar net belirtilen prim yüklerinin hepsini bizim karşılayacağımızı duyurmak isteriz." diye konuştu.
Yetkililer ayrıca, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ticaret Borsası, işçi sendikalarının temsilcileriyle bir araya geldi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler