"Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı

"Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Arat: - "Bizim gördüğümüz rakamlar ümit verici. Milli Seferberlik Projesi kapsamında 270 bin civarında istihdam sağlandı"

AFYONKARAHİSAR (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kürşad Arat, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" projesine ilişkin, "Bizim gördüğümüz rakamlar ümit verici. Milli Seferberlik Projesi kapsamında 270 bin civarında istihdam sağlandı" dedi.

Arat, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" programı çalışmaları kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğünde İŞKUR ile SGK il ve ilçe müdürleriyle bir araya geldi.

Bakanlığın yeni istihdam paketleri hakkında Afyonkarahisar SGK ve İŞKUR personelini bilgilendiren Arat, çalışma hayatında yeni istihdama katılanlara devletin vereceği bir teşvik programı açılacağını belirtti.

İş başı eğitimle yaklaşık 2 milyon kişiyi 2017 yılı içerisinde istihdama sokmayı hedeflediklerine dikkati çeken Arat, "Bu kapsamda bazı ön bilgiler elimize geçti. Ancak il bazlarında gelip, birebir sahadaki durumunu ne olduğunu öğrenmek için buradayız. Bunun dışında uygulamanın ortaya çıkardığı aksaklıklar var mı? İhtiyaçlar var mı? Yeni düzenlemelerin yapılma ihtiyacı var mı? Onları değerlendirmek üzere buradayız." diye konuştu.

Arat, Milli Seferberlik programına desteğin çok yüksek olduğunu vurgulayarak, "Bizim gördüğümüz rakamlar ümit verici. Milli Seferberlik Projesi kapsamında 270 bin civarında istihdam sağlandı. Ülke genelinde olduğu gibi Afyonkarahisar’da da benzer bir artışın yaşandığını görmekteyiz. Yine kentteki İş başı eğitim programlarının da artırıldığını gördük" ifadesini kullandı.

Arat, buradaki programının ardından, Organize Sanayi Bölgesindeki işletmeleri ziyaret etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler