Çalıntı lüks cip ile yakalandılar

Çalıntı lüks cip ile yakalandılar

Beşiktaş'ta çalıntı lüks bir cip ile gece kulübüne giden 3 kişi gözaltına alındı

İSTANBUL (AA) - Beşiktaş’ta, yabancı plakalı lüks ciple bir gece kulübüne gelen 3 kişi, polis ekiplerinin aracın Rusya’dan çalıntı olduğunu belirlemesi üzerine gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Beşiktaş’ta uygulama yapan polis ekipleri, bir gece kulübünün önünde yaptıkları kontroller sırasında, Irak plakalı lüks bir cip üzerinde inceleme yaptı.

İncelemede motor ve şasi numaralarının bazılarının silindiğini, silinmeyenlerin ise belgeleriyle eşleşmediği belirlendi. Bunun üzerine araçta bulunan tekstil işi yaptıkları öğrenilen Z.A., E.A., ve H.A. gözaltına alındı.

Polis merkezine götürülen kişiler, otomobili Irak’tan yasal yollarla, 52 bin dolara satın aldıklarını söyleyerek belgelerini gösterdiler. Yapılan detaylı araştırmada lüks aracın Rusya’dan çalıntı olduğu tespit edilirken, kişiler hakkında çalıntı araç kullanmak suçundan işlem yapıldı.

Öte yandan Emniyet yetkilileri, ucuz olduğu için alınan yabancı plakalı araçlarla ilgili vatandaşları uyardı. Türkiye’deki fiyatının çok altında alınabilen bu araçların bir çoğunun çalıntı çıktığına dikkati çeken yetkililer, bu tür araç alacak kişilerin mutlaka alacakları aracı bir servise götürerek motor ve şasi numaralarını kontrol ettirmeleri gerektiğini bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :