California'da Kadir Gecesi programı

California'da Kadir Gecesi programı

SAN FRANCISCO (AA) - ABD'nin California eyaletinde, Türk vatandaşlarının yoğun yaşadığı Burlingame bölgesinde Türkiye Diyanet Vakfı Silikon Vadisi Şubesi...

SAN FRANCISCO (AA) - ABD'nin California eyaletinde, Türk vatandaşlarının yoğun yaşadığı Burlingame bölgesinde Türkiye Diyanet Vakfı Silikon Vadisi Şubesi tarafından Kadir Gecesi programı düzenlendi.

Ramazan ayı boyunca Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görevli imam Mustafa Güvenç, Burlingame Community Center'da düzenlenen programda mevlit ve Kur'an-ı Kerim okudu.

Türkiye Diyanet Vakfı Silikon Vadisi Başkanı Süleyman Yeşilyurt, şubenin yaklaşık 6 - 7 ay önce kurulduğunu belirterek "Elhamdülillah böyle bir ramazanda arkadaşları bir araya toplamak, beraber yemek yemek, dertleşmek ve teravih namazları kılmak nasip oldu. Vatanımızda olan üzücü olaylar bizi üzdüğü gibi buradaki birliğimiz beraberliğimiz doğrultusunda bir dayanışma ortamı da oluştu.'' dedi.

Ramazan ayı için Türkiye'den Diyanet İşleri Başkanlığının görevlendirdiği imam Mustafa Güvenç ise şunları kaydetti:

''Müslümanlar için mübarek olan bu mübarek ramazan ayında buradaki kardeşlerimizle birlikte bir ay boyunca toplu iftarlar yaptık, teravih namazlarımızı birlikte eda ettik, dualarda bulunduk, çeşitli sohbetler yaptık ve burada güzel bir ortamda mübarek ayı geçirmeye çalıştık. Buradaki kardeşlerimiz Türkiye Cumhuriyeti ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile olan bağa büyük bir önem veriyorlar. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığımızın bir şubesinin buraya gelmesinden çok büyük mutluluk duydular.''

Programa katılanlardan bilgisayar mühendisi Emrullah Cengiz de böyle günlerde Türklerin bir araya gelmesinin kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, "Özellikle Diyanet İşleri Başkanlığının yapmış olduğu program Türkler için güzel bir iletişim kurdu. Bu gece mübarek gece. Umarım tüm insanlığa hayırlı uğurlu olur. Biz Türklerin bu sıcaklığa ihtiyacı var. Onun için gurbette olmamız bir nebze bizi hüzünlendirse de bir araya gelmemiz bizi mutlu ediyor.'' dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :