Çadırlarda demokrasi nöbeti tutuyorlar

Çadırlarda demokrasi nöbeti tutuyorlar

Kayseri'de darbe girişiminin ardından meydanlara inen vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı'na kurdukları çadırlarda demokrasi nöbetini sürdürüyor

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi üzerine meydanlara inen halk, Cumhuriyet Meydanı'na kurdukları çadırlarda 24 saat demokrasi nöbeti tutuyor.

15 Temmuz akşamı FETÖ'nün darbe girişiminde bulunmasının ardından vakit kaybetmeden sokaklara çıkan ve demokrasisine, devletine, millet iradesine sahip çıkan vatandaşlardan bazıları Cumhuriyet Meydanı'na çadır kurdu.

Çadırlarda kalan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "evlerinize dönebilirsiniz" sözünü duyana kadar meydanlardan ayrılmayacaklarını dile getiren vatandaşlar, tankların değil halkın hakim olduğu meydanlar için direnişlerine devam edeceklerini bildirdi.

Çadırda nöbet tutan vatandaşlardan Recep Yaşar, memleketini çok sevdiği için darbe girişiminin olduğu ilk anda Cumhuriyet Meydanı'na geldiğini ve burada nöbet tutmaya devam ettiğini söyledi.

Yaklaşık 6 gündür çadırlarda sabahladıklarını belirten Yaşar, "Burada memleketimiz için demokrasi nöbeti tutuyoruz. Memleketimizin yanlış insanların eline geçmemesi için 15 Temmuz gecesinden itibaren nöbet tutuyoruz. Devam da edeceğiz. Çadırlarda sabahlıyoruz. Burasını boş bırakmayacağız." şeklinde konuştu.

"Biz Çanakkale ecdadının evlatlarıyız" diyen Yusuf Baran da "Bu vatanı, toprakları yol da bulmadık ki birilerine peşkeş çekilsin. Allah başkomutana uzun ömürler versin. Bizim başka gidecek vatanımız yok. Ya ölürüz ya ölürüz ama teslim olmayız." ifadelerini kullandı.

Feyyaz Ünal ise demokrasi nöbetlerine 15 Temmuz'dan bu yana devam ettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan açıklama gelene kadar meydanda nöbet tutmaya devam edeceklerini dile getiren Ünal, "Çadırlarda 24 saat direnişe devam ediyoruz. Tankların değil insanların meydanlarda bulunmasına devam edeceğiz. Meydanlarda nöbet tutmaya devam edeceğiz. Reisimiz meydanlardan çekilin diyene kadar." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :