Çadırda solunum cihazıyla yaşama tutunuyor

Çadırda solunum cihazıyla yaşama tutunuyor

Adıyaman'ın Samsat ilçesindeki depremde Göltarla köyündeki evi hasar gören 73 yaşındaki Atlı, çadırda solunum cihazına bağlı yaşıyor - Atlı'nın eşi Fatma Atlı:- "Onun yattığını kanepe hasar gördü ve yıkılma tehlikesi geçirdi. Belki de eşim ölebilirdi. Şu

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'ın Samsat ilçesindeki depremde Göltarla köyündeki evleri hasar gören Abdurrahman Atlı, çadırda solunum cihazına bağlı yaşıyor.

Samsat ilçesinde geçen hafta meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki depremde Atlı ailesinin Göltarla köyündeki bakkal dükkanı ve evleri hasar gördü.

Akciğerinde kist bulunan, aynı zamanda astım hastalığı nedeniyle 25 yıldır yatağa mahkum yaşayan 73 yaşındaki Abdurrahman Atlı, eşi Fatma Atlı'nın (63) desteğiyle çadırda yaşamını sürüyor. Oksijen tüpüyle yaşama tutunan yaşlı adamın tedavisi, çadırda devam ediyor.

Fatma Atlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin yıllar önce açtığı bakkal dükkanını kendisinin işlettiğini, buradan elde ettikleri kazançla geçimlerini sağladığını söyledi.

Depremin ardından dükkan ve evin kullanılamaz hale geldiğini anlatan Atlı, "Eşim, 25 yıldır yatağa bağlı yaşam mücadelesi veriyor. Akciğerlerinde tümör mevcut. Ayrıca astım hastalığından dolayı solunum cihazıyla hayata tutunuyor. Benim 10 çocuğum var. 9'u evli, biri ise askere gidecek. Çocuklarımı bakkal dükkanımdaki kazancımla evlendirdim. Şu an bir torunum ve eşim ile çadırda yaşıyorum." diye konuştu.

Deprem sırasında eşinin biten ilaçları için oğlunun refakatinde ambulansla Adıyaman'a götürüldüğü anlatan Atlı, şöyle devam etti:

"Ben ise o sırada evde oturuyordum. Ne oldu anlamadan birden bire ev sallandı. Çok korktum ve ağladım. Allah korusun eşim evde olsaydı... Onun yattığını kanepe hasar gördü ve yıkılma tehlikesi geçirdi. Belki de eşim ölebilirdi. Şu an devletin bize verdiği çadırda yaşamımızı sürdürüyoruz. Eşim buradaki yatakta rahat edemiyor. Eski kanepesini özlüyor."

Devletin şu anda tüm ihtiyaçlarını giderdiğini anlatan Atlı, sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle günlük gıda ihtiyaçlarının karşılandığını kaydetti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :