Çad'da yemin töreni

Çad'da yemin töreni

Yeniden iktidara gelen Devlet Başkanı Deby Itno, resmen görevine başladı

ENCEMINE (AA) - Çad Devlet Başkanı Idriss Deby Itno, yemin töreninin ardından tekrar devlet başkanlığı koltuğuna oturdu.

Deby Itno, başkent Encemine'de düzenlenen törende yaptığı konuşmada, "tüm Çadlıların devlet başkanı olduğunun" altını çizdi.

Törene katılanlar arasında Burkina Faso Devlet Başkanı Roch Marc Christian Kabore, Orta Afrika Cumhuriyeti Devlet Başkanı Faustin Archange Tuadera, Ekvator Ginesi Devlet Başkanı Teodoro Obiang Nguema, Mali Devlet Başkanı İbrahim Bubacar Keita ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti Devlet Başkanı Joseph Kabila da yer aldı.

Deby Itno'ya karşı "Değişim için Yeni Muhalefet Cephesi" (FONAC) çatısı altında mücadele veren muhalefet, dün halka grev çağrısında bulunmuştu.

Öte yandan FONAC Koordinatörü Salih Kebzabo, önceki gün muhalefetin düzenlediği izinsiz gösteriye güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu bir kişinin yaşamını yitirdiğini, çok sayıda kişinin de yaralandığını bildirdi.

Ülkede 1991'den bu yana iktidarda olan Deby Itno, 10 Nisan'da yapılan devlet başkanı seçiminde oyların yüzde 61,56'sını alarak yeniden seçilmişti. Sivil toplum kuruluşları ve muhalefet, adaylığına karşı çıktıkları Deby Itno'nun galibiyetini kabul etmeyeceklerini duyurmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :