Çad'a ramazan yardımı

Çad'a ramazan yardımı

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, ramazan dolayısıyla Çad'da yaptığı yardımlarla ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdü- Koordinatör Sali:- "Erzak paketleri, kurban etleri ve iftar programlarımızla burada zor şartlar altında yaşayan kardeşlerimize d

DİYARBAKIR (AA) - Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Orta Afrika ülkesi Çad'daki ihtiyaç sahiplerine Türkiye'den gönderilen yardımları ulaştırdı.

Türkiye, Orta Doğu, Asya, Avrupa ve Afrika'daki ihtiyaç sahiplerine ulaşan Cansuyu Derneği, yardıma muhtaç binlerce insana ulaşarak kendilerine verilen emanetleri yerine ulaştırıyor.

Bu yılki ramazan çalışmaları kapsamında Çad'a giden dernek ekibi, bin 400 aileye gıda paketi, 700 aileye de kurban eti dağıttı.

Ekipler, mültecilerin yaşadıkları kamplarda ve yetimhanelerde bulunan 6 bin 300 kişiye de erzak ve kurban eti yardımında bulundu.

Koordinatör Murat Sali, Çad'da çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini söyledi.

Afrika'daki çalışmalarını tamamladıklarını aktaran Sali, Türkiye'den gönderilen emanetleri yoksullara ulaştırdıklarını belirtti.

Sali, şunları kaydetti:

"Erzak paketleri, kurban etleri ve iftar programlarımızla burada zor şartlar altında yaşayan kardeşlerimize destek olduk. Kardeşlerimize en azından ramazan ayını rahat geçirebilecekleri kadar erzak ve et verdik. İnşallah bu mübarek ayda yapılan hayırlar ve çalışmalarla mazlum Afrika'nın yanında olan Cansuyu Derneği'mizin çalışmaları dünyadaki açlığın, susuzluğun, zulmün, kan ve gözyaşının sona ermesine vesile olur."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :