Çad'a "15 Temmuz Şehitleri Su Kuyusu"

Çad'a "15 Temmuz Şehitleri Su Kuyusu"

Merkezi İsviçre'de olan Tut Elimi Derneğince Çad'da açılan 12 su kuyusundan birine "15 Temmuz Şehitleri Su Kuyusu" adı verildi- Dernek Başkanı Sarıgöz:- "Vatanımız için canlarını seve seve feda eden kardeşlerimizin anısı burada her zaman yaşayacaktır"

HATAY (AA) - Merkezi İsviçre'de olan Tut Elimi Derneğince, Çad'da açılan 12 su kuyusundan birine Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit düşenlerin anısına "15 Temmuz Şehitleri Su Kuyusu" adı konuldu.

Tut Elimi Derneği Başkanı Mehmet Sarıgöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, su kuyuları açarak bölge halkının sıkıntılarını biraz olsun gidermek istediklerini söyledi.

Susuzluk ve kuraklığın yaşandığı Çad'ın 12 köyünde 12 su kuyusu açtıklarını anlatan Sarıgöz, şöyle devam etti:

"Buradaki kardeşlerimizin durumlarını daha önceden tespit ettik ve çalışmalar sonucunda kuyular hizmete açıldı. Kuyulardan birine de 15 Temmuz Şehitleri Su Kuyusu adını verdik. Bu kuyumuz, Çad'ın başkenti N'Djamena bağlı Linia kasabasına ait Babala Nasır köyünde açıldı. Yaklaşık 400 kişi yaşıyor bu köyde. İnşallah vatanımız için canlarını seve seve feda eden kardeşlerimizin anısı burada her zaman yaşayacaktır."

Sarıgöz, su kuyularından günde 6 bin kişinin faydalanacağına işaret ederek Afrika'nın farklı noktalarında yardım çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :