BYSD Başkanı Büyükhelvacıgil'den ayçiçek yağı açıklaması

BYSD Başkanı Büyükhelvacıgil'den ayçiçek yağı açıklaması

Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalar çarpıtılarak gündeme bomba gibi düşen BYSD Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, ayçiçek yağı taşıyan gemilerle ilgili sorunun çözülmesinin ardından yeni bir açıklamada daha bulunarak, "İftihar duyuyoruz” dedi

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle ülkelerden ithalat yapılamaması, yağ sektöründe endişeye neden olmuş ve bunun üzerine Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği (BYSD) Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, değerlendirmelerde bulunmuştu.

Helvacıgil’in sözlerini “Yağ Krizi” olarak yayınlamaktan geri durmayan bazı basın kuruluşları da hem fiyatların artmasının hem de vatandaşların paniklemesinin önünü açmıştı.

"İftiharla söylemek isteriz ki.."

Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği (BYSD) Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Rusya ile Ukrayna arasındaki gelişmeler nedeniyle Karadeniz kıyılarındaki limanlarda bekletilen gemilerle ilgili sorunun büyük gayretler ve girişimleri ile çözüldüğünü belirterek, “İftiharla söylemek isteriz ki; sadece Türkiye’ye gelecek siparişleri taşıyan gemilere izin verilmiş ve gemilerimiz de ülkemize doğru yola çıkmıştır” dedi.

Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği (BYSD) Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gelişmeler nedeniyle Karadeniz kıyılarındaki limanlarda bekletilen ayçiçek yağı yüklü gemilerle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür

Büyükhelvacıgil, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gelişmeler nedeniyle Karadeniz kıyılarındaki limanlarda bekletilen gemilerle ilgili sorunumuz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük gayretleri ve girişimleri ile çözülmüştür. İftiharla söylemek isteriz ki; sadece Türkiye’ye gelecek siparişleri taşıyan gemilere izin verilmiş ve gemilerimiz de ülkemize doğru yola çıkmıştır. Bu vesileyle, sorunun çözümü için çaba harcayan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bakanlarımıza ve tüm çalışanlarına en derin şükranlarımızı ve saygılarımızı arz ederiz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum