Büyüme rakamları

Büyüme rakamları

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu: - "Düşük büyüme patikasından çıkarak, 2017 yılında daha yüksek rakamları yakalamalıyız"

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, "Düşük büyüme patikasından çıkarak, 2017 yılında daha yüksek rakamları yakalamalıyız" ifadesini kullandı.

Konukoğlu, yazılı açıklamasında, geçen yıl dördüncü çeyrekte ekonomik büyümenin yüzde 3,5 ile piyasa beklentilerinin üzerinde gelmesinin sevindirici olduğunu, büyümenin iç talep ve devlet tüketim harcamaları ağırlıklı görünüm sergilediği belirtti.

Orta Vadeli Program'da 2016 için hedeflenen rakamın revize edilerek yüzde 3,2’ye çekildiğini, yıllık büyümenin ise yüzde 2,9 olarak gerçekleştiğini anımsatan Konukoğlu, özellikle jeopolitik riskler ve ülkede darbe girişiminin etkisiyle potansiyel büyüme rakamlarına ulaşılamadığını ifade etti.

İşsizliği önleyebilmek ve istikrarın devamını sağlayabilmek için hızlı büyümenin önemine işaret eden Konukoğlu, şunları kaydetti:

"Dünyada ve bölgede yaşanan gelişmeler Türkiye'yi ekonomik olarak çok daha güçlü kılmamız gerektiğini bizlere göstermektedir. Ülkemizi geliştirmeye, ekonomiyi büyütmeye mecburuz. Düşük büyüme patikasından çıkarak, 2017 yılında daha yüksek rakamları yakalamalıyız. Bunun için çabamızı artırarak, üretim artışını ve sanayi yatırımlarını hızlandırmalı, ihracatın katkısını artırmalıyız. Yapısal reformlara kararlılıkla devam etmeliyiz. İnşallah 16 Nisan referandumundan sonra ekonominin rahatlamasıyla birlikte daha istikrarlı bir döneme gireceğiz ve büyüme hızlanacaktır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :