Büyükşehirden "Süs Havuzu" uyarısı

Büyükşehirden "Süs Havuzu" uyarısı

Ankara Büyükşehir Belediyesince, kavşak ve meydanlardaki dekoratif süs havuzlarının kenarlarına, havuzlara girmenin tehlikeli olduğunu belirten levhalar yerleştirildi

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesince, kavşak ve meydanlardaki dekoratif süs havuzlarının kenarlarına, havuzlara girmenin tehlikeli olduğunu belirten levhalar konuldu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kent Estetiği Dairesi Başkanlığınca, kavşak ve meydanlardaki dekoratif havuzların, çocuklar tarafından yüzme havuzu gibi kullanılması nedeniyle, havuz kenarlarına çocukların dikkatini çekmeye yönelik uyarı levhaları yerleştirildi. Levhalarda "suda çırpınan çocuk" figürü ve "süs havuzuna girmek tehlikeli ve yasaktır" yazısı yer alıyor.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, ailelerin çocuklarını süs havuzlarından uzak tutmaları gerektiğini belirterek, bakımları periyodik olarak yapılmasına karşın, süs havuzlarına girilmesinin tehlikeli olduğunu kaydetti. Yetkililer, "Her olasılığı dikkate almamız gerekiyor. Havuzlarda elektrik kaçakları her zaman mümkündür. Çocuklarımızı hem boğulma tehlikesinden hem de olası elektrik kaçaklarından korumak için kent içindeki süs havuzlarından uzak tutmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler