Büyükşehir'den bisiklet açıklaması: UYARI YAPILMIŞTIR

Büyükşehir'den bisiklet açıklaması: UYARI YAPILMIŞTIR

Konya Büyükşehir Belediyesi demir korkuluklara kilitlenen bisikletleri toplaması sonucunda sosyal medya üzerinden gösterilen tepkilere açıklama yaptı.

Konya Büyükşehir Belediyesi demir korkuluklara kilitlenen bisikletleri toplaması sonucunda sosyal medya üzerinden gösterilen tepkilere açıklama yaptı. Yapılan açıklamada daha önceden uyarı etiketleri yapıştırıldı ifadelerine yer verildi.

İŞTE O AÇIKLAMA:

 

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ÖNEMLİ DUYURU!!!

Düzeltme ve Kamuoyu açıklaması

Zabıta ekiplerimiz, Furkan Dede Caddesi’nde işgale sebep olan ve çevredeki vatandaşlardan yoğun şikayet alan orta refüje park edilen bisikletleri; tekrar oraya park edilmemesi ve bisiklet parklarının kullanılması için Eski Garaj Zabıta Amirliği’ne kaldırılmıştır. İşlem yapılmadan bir gün önce bölgedeki bisikletlerin üzerine oraya park edilmemesi için uyarı etiketleri yapıştırılmış, işlem bir gün sonra yapılmıştır.

Bisiklet sahiplerine herhangi bir ceza-i işlem uygulanmamış, gelen bisiklet sahiplerine de bisikletleri teslim edilerek yol kenarlarının değil, bisiklet parklarının kullanılmasını istenmiştir.

Bisikletlerin orta refüjlere gelişigüzel park edilmesi araç ve yaya trafiği açısından tehlike arz etmekte özellikle tekerlekli sandalye kullanan hemşerilerimizin geçişlerini zorlaştırmaktadır.

Türkiye’nin en uzun bisiklet yolunu yapan ve bisiklet kullanımını yaygınlaştımayı amaçlayan Büyükşehir Belediyemiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bisiklet sürücülerinin yanında yer alacaktır.

Kamuoyunda, şehir merkezinde tüm bisikletlerin toplandığı yönünde oluşan algı doğru değildir. Kaldırılan bisiklet sayısı 25 olup, yaya ve araç trafiğine engel olmayan bisikletlerle ilgili bir işlem yapılmamıştır.

Bu konuda hemşerilerimizin duyarlılık ve desteğini bekleriz.

Önceki ve Sonraki Haberler