Büyükşehirden 11 mahalleye sağlıklı su

Büyükşehirden 11 mahalleye sağlıklı su

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Su ve Kanalizasyon İdaresinin (KOSKİ), yaptığı yatırımlarla 11 mahalleye kesintisiz ve sağlıklı içme...

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi Konya Su ve Kanalizasyon İdaresinin (KOSKİ), yaptığı yatırımlarla 11 mahalleye kesintisiz ve sağlıklı içme suyu temin ettiği bildirildi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptığı yazılı açıklamada, yaz aylarında artan içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamak ve kesintisiz su hizmeti vermek amacıyla Konya genelinde çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Karatay, Meram ve Selçuklu ilçelerinde tamamlanan su temini çalışmaları hakkında bilgi veren Akyürek, şunları kaydetti:

"Karatay ilçemize bağlı mahallelerde su kuyuları ihtiyacı karşılamada yetersizdi. Bu yüzden Başgötüren, Yenice, Divanlar Grubu'nda yer alan Divanlar, Karakaya ve Göçü mahallelerinde su temini sağlandı. Öte yandan Meram ilçemizdeki mahallelerde basınç düşüklüğü dolayısıyla su ihtiyacı istenen düzeyde sağlanamıyordu. Bu sorunu çözmek üzere 5 adet ilave kuyu açıldı."

Akyürek, Mavi Tünel'den aktarılacak olacak suyun gelmesiyle birlikte su yetersizliği olan bölgelerde 20 kuyu daha açılacağını aktardı.

Çevre ilçelerin su temini çalışmaları hakkında da bilgi veren Akyürek, "KOSKİ Genel Müdürlüğümüz, Çeltik merkez ile Doğanhisar Başköy, Derebucak Uğurlu, Kulu Karacadağ mahalleleri ile birlikte 11 mahalleye su temini yaparak, sağlıklı, sürdürülebilir ve kesintisiz su hizmetini yerine getirdi." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :