Büyükşehir Belediyesinden yetiştiricilere arı desteği

Büyükşehir Belediyesinden yetiştiricilere arı desteği

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesince 400 yetiştiriciye 2 bin organik kovanlı arı dağıtıldı.Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptığı yazılı...

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesince 400 yetiştiriciye 2 bin organik kovanlı arı dağıtıldı.

Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptığı yazılı açıklamada, yeni Büyükşehir Yasası'nın çıkmasının ardından ilçelerde tarım ve hayvancılık sektörlerine yönelik destekleri sürdürdüklerini belirtti.

Arıcılığın istihdama katkı ve çevresel sürdürülebilirlik açısından önemli bir faaliyet olduğunu belirten Akyürek, "Konya'da arıcılığın gelişmesi ve ülke genelinde söz sahibi olunması için kırsaldaki üreticileri desteklemeyi sürdüreceğiz." açıklamasında bulundu.

Başkan Akyürek, bu kapsamda pilot olarak belirlenen 6 ilçede kovanlı arı dağıtımı yaptıklarını kaydetti.

Derbent, Doğanhisar, Güneysınır, Hadim, Halkapınar ve Taşkent'e bağlı 67 mahallede arıcılığı teşvik ve desteklemek amacıyla 2 bin organik kovanlı arı dağıttıklarını kaydeden Akyürek, "400 yetiştiricimizin her birine 5'er tane olmak üzere toplam 2 bin çift katlı Kafkas melezi organik kovanlı arı dağıttık. Yüzde 75'i hibeli 800 bin lira değerindeki bu projeyle arıcılık sektörünün önemli bir gelişme kaydetmesini umuyoruz." ifadelerini kullandı.

Akyürek, Büyükşehir Belediyesinin pilot bölgelerde dağıtımını tamamladığı organik arı kovanlarının Alanya L Tipi cezaevindeki mahkumlar tarafından sosyal bir projeyi desteklemek amacıyla üretildiğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :