Büyükşehir Belediyesinden "Dünya Yetimler Günü" dolayısıyla iftar

Büyükşehir Belediyesinden "Dünya Yetimler Günü" dolayısıyla iftar

İftara 10 binden fazla kişinin katıldığı belirtildi

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesince "Dünya Yetimler Günü" dolayısıyla iftar verildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediyece Mevlana Meydanı'nda 10 binden fazla kişinin katıldığı iftar, ilahiler ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yetimin gülmesinin, yeryüzünün gülmesi, ağlamasının da tüm insanlığın ağlaması anlamına geldiğini belirterek, "Yetimlerin sahibi, düşkünlerin, yoksulların, yoksunların kolu kanadı Peygamber Efendimizdir. Peygamber Efendimizden bahsedilirken Abdullah'ın yetimi, Amine'nin öksüzü ve rüyası, Hazreti İbrahim'in duası, Hazreti İsa'nın müjdesi denir. Bu duyguyla Konyalılar olarak fakirimize, yoksulumuza, yetimimize, öksüzümüze sahip çıkmalıyız. Bizler hep birlikte bu duyguyla hareket etmeye gayret gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.

Dünya Yetimler ve Dünya Mülteciler Günü vesilesiyle insanlığın yetimleri konumunda bulunan sığınmacıları ve yetimleri sevgiyle, kardeşlik duygularıyla andıklarını anlatan Akyürek, "İlk ve orta öğretimle lise sonuna kadar eğitim alan yetim ve öksüz çocuklara, parçalanmış ailelerle şehit ve gazi çocuklarına sayı sınırlaması olmadan eğitim yardımı yaptık. Bunlardan istifade etmeyen yetim ve öksüz çocukları da belediyeye müracaat etsinler." açıklamasında bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :