Büyükşehir Belediyesinden 800 kişilik kütüphane

Büyükşehir Belediyesinden 800 kişilik kütüphane

KAYSERİ (AA) - Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yapımı süren 800 kişilik kütüphane inşaatında incelemelerde bulundu.Büyükşehir Belediyesinden...

KAYSERİ (AA) - Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yapımı süren 800 kişilik kütüphane inşaatında incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Başkan Çelik'in çalışmalarını yakından takip ettiği kütüphanenin en kısa sürede hizmete açılacağı belirtildi.

Kütüphane inşaatını yerinde inceleyen Çelik'in, öğrencilerin daha iyi imkanlarda çalışmaya layık olduklarını ifade ederek şunları söylediği kaydedildi:

"Eskiden sinema olarak kullanılan binanın kütüphane için uygun olduğuna karar verdik. Bu binayı çok modern bir kütüphane olarak açacağız. Bilindiği üzere Kiçikapı'daki kiliseyi 24 saat açık kütüphane haline getirmek için çalışmalarımız sürüyor ancak o çalışmamız biraz daha uzun sürecek bir iş. Biz öğrencilerimiz için okullar açılmadan önce yetişecek bir kütüphanenin çalışmalarını yapıyoruz. Kütüphanemiz üç kattan oluşuyor. Toplam bin 500 metrekare büyüklüğünde. Önceki yerimiz 200 kişilikti, burası ise 800 kişinin rahatlıkla yararlanabileceği raf sistemli bir kütüphane olacak. İlk, orta ve lise öğrencileri ile üniversite ve KPSS sınavına hazırlık yapacaklar için ayrı mekanlar bulunacak. Hem kütüphane hem etüt imkanı bir arada sunulacak. Aydınlık, ferah, geniş ve tertemiz bir mekan olacak. İnşallah yeni sezonda öğrencilerimizin hizmetine sunacağız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :