Büyükşehir Belediyesi, başkenti bayrama hazırlıyor

Büyükşehir Belediyesi, başkenti bayrama hazırlıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesince vatandaşların kurban bayramını huzur ve güven içinde geçirebilmeleri için çeşitli önlemler alındı- EGO otobüsleri bayram boyunca ücretsiz hizmet verecek, arife gününden itibaren mezarlıklara EGO otobüs seferleri düzenlenece

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesince vatandaşların kurban bayramını huzur ve güven içinde geçirebilmeleri için çeşitli önlemler alındı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, EGO otobüsleri Kurban Bayramı'nda ücretsiz yolcu taşıyacak. Vatandaşlar, dört günlük Kurban Bayramı süresince (1 Eylül Cuma, 2 Eylül Cumartesi, 3 Eylül Pazar ve 4 Eylül Pazartesi) belediye otobüslerinden ücretsiz yararlanacak.

Vatandaşlar, bayram süresince talep ve şikayetlerini, 7/24 açık olan "ALO 153 Mavi Masa" hattına iletebilecek. Zabıta ve İtfaiye ekipleri, tatil süresince denetimlerini artırarak sürdürecek.

ASKİ Genel Müdürlüğü, "Kanal Arıza" ekipleri 24 saat boyunca görevlerinin başında olacak. Bayramda günlük yaklaşık 400 bin kişinin hizmet aldığı şehirlerarası otobüs terminali AŞTİ'de güvenlik tedbirleri artırılarak, vatandaşların güven ve huzur içinde seyahat etmeleri sağlanacak.

- Bayram süresince cadde ve sokaklar yıkanacak

Kent Estetiği Daire Başkanlığı ekipleri, temizlik ve yıkama faaliyetlerine bayram süresince devam edecek. Duvarlara, yollara yazılan yazıları silinirken, çalışmalar ilçe ve beldelerde de sürdürülecek.

Kabristanlıkların içinde de bakım ve onarım çalışmaları, bayram öncesi ve sonrasında da devam edecek.

- EGO otobüslerinden mezarlıklara ek sefer

Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğünce, vatandaşların Karşıyaka, Ortaköy ve Sincan mezarlıklarına rahat ulaşmaları için 31 Ağustos arife gününden itibaren kabristanlara üç farklı noktadan otobüs kaldırılacak.

Yenimahalle Karşıyaka Mezarlığı'nda dört, Cimşit Mezarlığı'nda iki ve Mamak Ortaköy Mezarlığı'nda ise bir araç mezarlıklar içinde sürekli ring yaparak, vatandaşları gidecekleri kabirlere ulaştıracak. "Mezarlık Bilgisayar Sistemi" (MEBİS) vatandaşlara, aradığı mezarı bulmasında kılavuz olacak. Karşıyaka, Cebeci ve Sincan mezarlıklarının büyüklükleri dikkate alınarak, mezarlık girişlerinde yerleştirilen MEBİS'te yer alan kiosklar sayesinde ziyaretçiler, yakınlarının bulunduğu mezarı ve en kısa yolu, harita çıktısı da alarak kolaylıkla bulabilecek.

Her yıl olduğu gibi mezarlıklarda bayram süresince hoparlörlerden Kuran-ı Kerim okunacak, nöbetçi güvenlik ve temizlik ekipleri de görev başında olacak.

- Denetimler artıyor

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı da kent içi ulaşımında düzeni sağlamak ve halkın bayram ziyaretlerini rahatça yapabilmelerini temin etmek için Ulaşım Trafik ekipleriyle, durak ve hatlarda gerekli kontrolleri yapacak.

Zabıta ekipleri ayrıca arife gününden itibaren gıda kontrollerini sıklaştırarak, vatandaşların sağlıklı gıda tüketmelerine imkan sağlayacak.

Bayram süresince vatandaşlar, karşılaştıkları olumsuzlukları, Zabıta Daire Başkanlığının "231 79 84" numaralı telefonuna iletebilecekler.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler