Büyükşehir Belediyesi 28 adet gölet ve sulama sistemi kurdu

Büyükşehir Belediyesi 28 adet gölet ve sulama sistemi kurdu

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi, tarımsal alanda yaptığı yatırımlar kapsamında 2015 yılında 28 adet gölet ve sulama sisteminin yapımını...

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi, tarımsal alanda yaptığı yatırımlar kapsamında 2015 yılında 28 adet gölet ve sulama sisteminin yapımını gerçekleştirdi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek yaptığı yazılı açıklamada, önceki yıllarda İl Özel İdaresi eliyle yürütülen küçük ölçekli sulama ve gölet yatırımlarının artık Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

Sulama ve gölet yatırımlarına 2016 yılında da devam ettiklerini ifade eden Akyürek, "Bu çerçevede 2015 yılında KOP Bölge Kalkınma İdaresi kaynaklarını kullanarak Konya'nın muhtelif ilçe ve mahallelerinde toplam 37 milyon liralık bir yatırımla 28 projeyi kullanıma sunduk" dedi.

Yapılan yatırımlarla 82 bin 380 dekar tarım arazisinin basınçlı sulama sistemi ile tanıştığını belirten Akyürek, şunları kaydetti:

"Söz konusu arazilerin kapalı basınçlı sistemle sulamaya açılmış olması suyun kullanımında yüzde 50'ye varan tasarrufun elde edilmesini sağladı. Yatırımı gerçekleştirilen iki sulama göletinde ise 680 bin metreküp suyun depolanması temin edildi. Ayrıca göletlerde depolanan suyun da arazilere ulaşımı yine kapalı borulu sistem damla sulama projesi şeklinde gerçekleştirildi. İnşaatı tamamlanarak hizmete alınan iki hayvan içme suyu göletinde ise 51 bin metreküp suyun depolanması sağlandı."

Büyükşehir Belediyesi 28 adet gölet ve sulama sistemi kurdu

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :