Büyükataman'dan Başbakan'a milliyetçilik cevabı

Büyükataman'dan Başbakan'a milliyetçilik cevabı

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman 'Başbakan müsterih olmalıdır, çünkü milliyetçilik bu milletin nabzı ve kalp atışıdır' dedi.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, bazı kesimlerin milliyetçilik yaparak Türk milletine korku pompaladığı endişesine kapıldığını'' öne sürerek, ''Başbakan müsterih olmalıdır, çünkü milliyetçilik bu milletin nabzı ve kalp atışıdır'' ifadelerini kullandı.

Büyükataman, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın, Türk Metal Sendikası 18. Kadın Kurultayı'nda yaptığı konuşmayı değerlendirdi.

Başbakan Erdoğan'ın, ''Birileri çıkıyor ben milliyetçiyim diyerek sabah akşam topluma korku pompalıyor. Birileri çıkıyor ben ulusalcıyım diyerek topluma kaygı pompalıyor. Bu nasıl milliyetçiliktir'' ifadelerini hatırlatan Büyükataman, şunları kaydetti:

''Başbakan çaresiz, şaşırmış ve afallamış durumdadır. Bir yandan milliyetçiliği yererken, diğer yandan ecdadım dediği toplulukla övünmesi bunun açık ispatıdır. Bu çelişkili sözlerinin ardından Başbakan Erdoğan'a, 'sizin ecdadınız kim, hangi ecdadın torunlarısınız' ve 'bölücübaşı Öcalan İmralı'da AKP iktidarına ne pompalıyor' sorularını sormak bizler için zaruri bir hal almıştır.

Başbakan, bazı kesimlerin milliyetçilik yaparak Türk milletine korku pompaladığı endişesine kapılmıştır. Başbakan müsterih olmalıdır, çünkü milliyetçilik bu milletin nabzı ve kalp atışıdır.''

Sarıkamış'ta direnen, Çanakkale'de ölmeyen, Sakarya'da başkaldıran bir ceddin mirasçıları olduklarını belirten Büyükataman, şöyle devam etti:

''Bağımsızlığımız, kardeşliğimiz ve bütünlüğümüz tehlike altına girdiğinde, tıpkı Kurtuluş Savaşı'nda Mustafa Kemal'in yaptığı gibi gerekirse topyekun bir halde yedi cihana kafa tutarız. Peygamber Efendimiz'den (S.A.V) sünnetlenir, Hoca Ahmet Yesevi'den feyizlenir, Mevlana'dan esinleniriz. Türk milletinin yaklaşık 5000 yıldır değişmeyen devlet geleneğinde ne korkuya ne endişeye ne gaflete ne teslimiyete ne de ihanete yer vardır.''

Etiketler :