Büyük Zafer'in 97'nci yıl dönümü

Büyük Zafer'in 97'nci yıl dönümü

Muğla'nın Bodrum ilçesinde aralarında bir engellinin de olduğu 140 kişi, sahilden bin 200 metre uzaklıktaki Çelebi Adası'na yüzdü

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Bodrum ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte aralarında bir engellinin de olduğu 140 kişi, sahilden bin 200 metre uzaklıktaki Çelebi Adası'na yüzdü.

Ortakent-Yahşi sahilinde toplanan 140 kişi, ısınma hareketlerinin ardından denize girdi. Aralarında çocukların da olduğu yüzücüler, bin 200 metre uzaklıktaki Çelebi Adası'na kulaç attı.

Mesafenin uzunluğu ve denizdeki akıntı nedeniyle zaman zaman zorluk yaşayan yüzücüler adaya ulaşmayı başardı.

Yüzücülere sürat tekneleri ve jet-skiler de eşlik etti. Parkurda zorlanan bazı yüzücüler, sahil güvenlik botlarına alındı.

Adaya ilk çıkanlardan Deniz Atazülal, gazetecilere yaptığı açıklamada, etabı çok zorlanmadan geçtiğini söyledi.

Yüzme sporuyla ilgilendiğini belirten Atazülal, etkinliğe ikinci kez katıldığını ifade etti.

Yüzücülerden Koray Aydın da 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yüzmenin çok keyifli olduğunu dile getirdi.

Bodrum Sağlık Vakfı Başkanı İbrahim Akkaya da hem 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlamak hem de engelliler için farkındalık oluşturmak amacıyla Çelebi Adası'na yüzdüklerini ifade etti.

Etkinlik komitesinde yer alan Nazife Pekşen de 8 yıldır geleneksel hale getirdikleri organizasyonda 6 yaşından 78 yaşına kadar katılımcı bulunduğuna dikkati çekti.

Organizasyon sorumlularından Atakan Atmaca da etkinliği sorunsuz şekilde tamamladıklarını belirterek, "Çok güzel bir etkinlik oldu. Her geçen yıl gittikçe katılım artıyor. Bu etkinliğe ilginin arttığını görmek bizi mutlu ediyor." diye konuştu.

Etkinliğe katılanlar, Çelebi Adası'nda Türk bayrağı açtı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :