Büyük Zafer'in 97. yıl dönümü

Büyük Zafer'in 97. yıl dönümü

Konya'nın Yalıhüyük, Kulu, Beyşehir, Yunak, Seydişehir, Bozkır, Halkapınar, Derebucak ve Karapınar ilçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. yıldönümü törenlerle kutlandı

KONYA (AA) - Konya'nın Yalıhüyük, Kulu, Beyşehir, Yunak, Seydişehir, Bozkır, Halkapınar, Derebucak ve Karapınar ilçelerinde 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla törenler düzenlendi.

Yalıhüyük'te tören kapsamında, ilçe protokolü Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Törene, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam edildi.

İlçe Kaymakamı Muhammed Deniz Kılınç'ın İlçe Emniyet amirliğinde tebrikleri kabul etmesinin ardından tören sona erdi.

- Kulu

Kulu'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97'inci yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Tören, Kaymakam Ali Edip Budan ve Belediye Başkanı Murat Ünver'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Kutlamalara, İlçe Jandarma Komutan Vekili Ali Gümüş, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ahmet Enes Geyik, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çağlayan, siyasi parti ilçe başkanları, mülki idare amirleri ile vatandaşlar katıldı.

- Beyşehir

Beyşehir'de, ilçe protokolü, jandarma, polis teşkilatı mensupları, gaziler ile öğrenciler ile vatandaşlar Anıt Alanı'nda düzenlenen törene katıldı.

Beyşehir Kaymakamlığı ve Beyşehir Belediye Başkanlığı çelenginin Atatürk Anıtı'na sunulmasını ardından saygı duruşundu bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Buradaki tören, günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmaların ardından son buldu.

Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir ve Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, daha sonra Kaymakamlıkla bayram tebriklerini kabul etti.

- Yunak

Yunak'ta Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma ve şiirlerin okunmasıyla ile tören sona erdi.

Yunak Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut, kaymakamlıkta tebrikleri kabul etti.

Programa, Yunak Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, İlçe Jandarma Komutanı Adem Güneş, İlçe Emniyet Amiri Ufuk Başlık, daire ve kurum müdürleri ile askeri erkan katıldı.

- Seydişehir

Seydişehir'de tören kapsamında, ilçe protokolü Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Törene, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam edildi.

Tören, Kaymakam Aydın Erdoğan'ın tebrikleri kabul etmesinin ardından sona erdi.

Programa, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Cumhuriyet Başsavcısı İzzet Kardoğan, İlçe Emniyet Müdürü Kasım Özdemir ve vatandaşlar katıldı.

- Bozkır

Bozkır'da Anıt Meydanı'nda düzenlene törende, ilçe protokolü Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende öğrenciler, şiir okudu.

Törene Bozkır Kaymakamı Oltan Bayraktar, Belediye Başkanı Sadettin Saygı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emre Özel ve vatandaşlar katıldı.

- Halkapınar

Halkapınar'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı düzenlenen programla kutlandı.

Hükümet Konağı'nda, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başlayan program. saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti.

Şehit Ali Daniyar İmam Hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı Coşkun Yılmaz, büyük zaferin 97'inci yıl dönümüne ilişkin konuşma yaptı.

Program öğrencilerin okuduğu şiir ile sona erdi.

- Derebucak

Derebucak ilçesinde, Şehit Hüseyin Albaşgil İlkokulu bahçesinde tören düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende öğrenciler, şiir okudu.

Törene Derebucak Kaymakamı Coşkun Doğan, Belediye Başkanı Ahmet Kısa, jandarma ve polis teşkilatı mensupları, gaziler, öğretmenler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

- Karapınar

Karapınar'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, Karapınar Kaymakamı Mustafa Karaca, Garnizon Komutanı Topçu Albay Bülent Uysal ve Belediye Başkanı Mehmet Yaka tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı.

Karapınar Atış Test ve Değerlendirme Grup Komutanlığı'nda görevli Topçu Üsteğmen Caner Alabacak, burada yaptığı konuşmada, 30 Ağustos zaferiyle, Türk’ün istiklalinden vazgeçmeyeceğinin kanıtlandığına dikkati çekti.

Kaymakam Mustafa Karaca, tören sonunda tebrikleri kabul etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :