Büyük Zaferin 95. yıl dönümü

Büyük Zaferin 95. yıl dönümü

ANKARA (AA) - 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Ankara'nın ilçelerinde törenle kutlandı.Şereflikoçhisar ilçesinde, kutlamalar...

ANKARA (AA) - 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Ankara'nın ilçelerinde törenle kutlandı.

Şereflikoçhisar ilçesinde, kutlamalar Hükümet Konağı bahçesinde, Atatürk büstüne çelenk bırakılmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tatbikat Merkez Komutanlığında görevli Üsteğmen Ömer Türkmen yaptı.

Türk milletinin tarih boyunca onuruyla yaşadığını, canı pahasına da olsa değerlerinden ve ülküsünden ödün vermediğini vurgulayan Türkmen, "Türk milleti, 'Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım, hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım' mısralarındaki destanlaşan bağımsızlık ve özgürlük tutkusunu vatan ve bayrak sevgisini hesaba katmamışlardır. Umudun yitirildiği, direnme gücünün tükendiği bir ortamda 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Paşa'nın Samsun'a ayak basması ile Türk milleti lideri ile kucaklaşmıştır. Türk milletinin ruhuna tutuşturulan bağımsızlık meşalesi ile başlatılan bu kutsal bağımsızlık mücadelesi destanlaşarak çığ gibi büyümüştür." dedi.

Törenin ardından, Kaymakam Sedat Yıldırım 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle kutlamaları kabul etti.

- Kahramankazan

30 Ağustos Zafer Bayramı Kahramankazan'da törenlerle kutlandı.

Milli Egemenlik Parkı'nda düzenlenen törene, Kaymakam Engin Aksakal, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Garnizon Komutanı Albay Ahmet İlbaş, şehit aileleri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk koyuldu.

Kutlama programında öğrenciler 30 Ağustos Zaferi'ni konu alan şiirler okudu.

Kahramankazan 15 Temmuz Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Onursal Başkanı Kıbrıs Gazisi Özcan Altunel ve Hava Teğmen Mehmet Emin Genç törende birer konuşma yaptı.

Törenin ardından Kaymakam Engin Aksakal, Kaymakamlıkta terikleri kabul etti.

- Kızılcahamam

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Kızılcahamam'da törenler 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılarak başladı.

Başçavuş Mehmet Doğan tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Törenin ardından, Kızılcahamam Kaymakamı Mehmet Yıldız, Garnizon Komutanı Kadir Bilgi , Belediye Başkan Vekili Durali Uygun ve Cumhuriyet Başsavcısı Vural Eker ile birlikte makamında tebrikleri kabul etti.

Program, Şehitler Ağacı'nda şehitler için dua okunması ile sona erdi.

- Çubuk

Çubuk ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı törenle kutlandı.

Kutlamalar, Atatürk Parkı'nda Atatürk Anıtı'na çelenklerin bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende, Uzman Çavuş Cemil Emren, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

Konuşmanın ardından program, Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet'in Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etmesiyle devam etti.

Daha sonra 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonu veren Çenet, burada yaptığı konuşmada, "Yüce milletimiz ve kahraman ordumuz, kutsal saydığı değerler uğrunda şartlar ne kadar olumsuz olursa olsun, düşman ne kadar güçlü olursa olsun yılmadan mücadelesini sürdürerek bu zaferi kazanmıştır. Toprakları işgal altında olan milletimize, bağımsızlığı yaşatan, milletimizin hürriyetinden asla vazgeçemeyeceğini dünyaya gösteren bu zaferle Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri atılmıştır. İnşallah ilelebet bu bayramımızı millet olarak coşkuyla hep birlikte kutlayacağız." dedi.

Programa, Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Jandarma Komutanı Umut Gürses, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Çam, AK Parti İlçe Başkanı Baki Demirbaş, CHP İlçe Başkanı Vural Çokcan, MHP İlçe Başkanı Adem Kisecik, Belediye Meclisi üyeleri, kurum müdürleri, oda başkanları ile şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

- Gölbaşı

Gölbaşı ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı.

CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Bülent Elikesik ve beraberindeki partililer, daha sonra anıtın önünde saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı okudu.

Törenin ardından partililer Anıtkabir'i ziyaret etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :