Büyük sarsıntı çok yakın: Balıkesir depremi öncü kabul ediliyor

Büyük sarsıntı çok yakın: Balıkesir depremi öncü kabul ediliyor

Balıkesir'de dün gece meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki deprem, büyük İstanbul depremini işaret eden Prof. Dr. Süleyman Pampal ve Prof. Dr. Naci Görür'den de yorum aldı.

Balıkesir'de deprem

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi verilerine göre; saat 23.05'te Marmara Denizi Balıkesir açıklarında, 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 4.33 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem nedeniyle kısa süreli panik yaşanırken, ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Büyük İstanbul depremi için uyarılar

Prof. Dr. Süleyman Pampal, Balıkesir'de meydana gelen depremi CNN TÜRK ekranlarında yorumladı. Pampal, büyük depremi işaret ederek İstanbulluları uyardı.

"Bu Marmara'nın normal depremlerinden. Marmara deprem tehlikesinin büyük olduğu deniz. 17 Ağustos depreminde Körfez çıkışına kadar Batı'dan Doğu'dan kırıldı. Burada Marmara Denizi'nin içinden geçen orta Marmara fayı bölgesinde 7 üstündeki deprem bizi korkutuyor. 250 yıllık süresi dolmak üzere."

Pampal, İstanbul'un yapı stoğunun kötü olduğunu belirterek, "İstanbul, ekonominin yüzde 60'nın döndüğü bölge. Yapı stoku çok kötü. Bu depremler bizi tedirgin ederken bir taraftan da hızlandırmalı. Deprem olacaksa olacak, önleyemiyoruz. Bu fayların tarihsel süreçte ürettiklerini biliyoruz." dedi.

Naci Görür: Deprem beklediğimiz bölgede olmadı

Prof. Dr. Naci Görür ise, Balıkesir'deki depremi şu ifadelerle değerlendirdi:

"Arkadaşlar, Marmara'da Harmanlı, Erdek/Balıkesir'de 4,5 deprem oldu. Deprem, deprem beklediğimiz KAF'ın kuzey kolunda olmadı. Aksine Erdek kuzeyinden geçen mormal atım bileşeni olan güney kolu üzerinde oldu. Öncü falan demek, spekülasyon yapmak doğru değil."

Görür, depremin öncü olup olmadığının ancak zamanla anlaşılabileceğini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.