Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Giresun'da düzenlenen anma programında, temsili olarak Atatürk'ün naaşının Anıtkabir'e taşınması "fotoğraf canlandırma" tekniğiyle sahneye konuldu

GİRESUN (AA) - Giresun'da, Atatürk'ün naaşının Anıtkabir'e taşınması, sanatçılar tarafından "fotoğraf canlandırma" tekniğiyle sahnelendi.

Giresun Belediyesi tarafından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78. yılı dolayısıyla Atatürk Meydanı'nda anma programı düzenlendi.

Burada İzmir Sokak Sanatı Atölyesi sanatçılarınca Atatürk'ün naaşının Anıtkabir'e taşınması canlandırıldı. Sanatçılar, bunun için "fotoğraf canlandırma" tekniğini kullandı.

Belediye Başkanı Kerim Aksu, yaptığı konuşmada, Atatürk'ü saygı ve özlemle andıklarını söyledi.

Anıtkabir'e gidemeyen Giresunlular için fotoğraf canlandırma tekniğiyle etkinlik düzenlediklerini dile getiren Aksu, "Bugün, 365 gün içinde en hüzünlü günümüz. Büyük Atatürk'ün ölüm yılı." ifadesini kullandı.

Atatürk'ün dünyanın gerçek lideri olduğunu vurgulayan Aksu, "O savaştığı ülkelerden bile takdir alan, aslında on yıllarca savaşan ama barışa ışık tutan, barış isteyen bir barış savaşçısıydı. Bugün hepimizin Atamızı Anıtkabir'de anma imkanı yok. Giresun Belediyesi olarak bu düzenlemeyle Atamızı kendi meydanında, Atatürk Meydanı'nda analım istedik." dedi.

Programda, Giresunlular, temsili olarak Atatürk'ün naaşının konulduğu platforma karanfil bıraktı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :