Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Mersin'de Mustafa Kemal Atatürk'ün edebiyete intikalinin 78. yılı dolayısıyla düzenlenen programda, vatandaşlar yaklaşık bin 730 metrelik ''Ata'ya Saygı İnsan Zinciri'' oluşturdu

MERSİN (AA) - Mersin'de Mezitli Belediyesi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78. yılında düzenlenen programda vatandaşlar yaklaşık bin 730 metrelik ''Ata'ya Saygı İnsan Zinciri'' oluşturdu.

Mezitli Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye ana hizmet binası önünde başlayan anma programında saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Mezitli Belediyesi ile Demokrasi Meydanı arasında oluşturulan bin 730 metrelik ''Ataya Saygı İnsan Zinciri''nde vatandaşlar uzun Türk bayrağının etrafında birleşti.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, yaptığı açıklamada, Atatürk'ün ölüm yıl dönümünde sevgilerini göstermek amacıyla "Ataya Saygı İnsan Zinciri" oluşturduklarını belirtti.

İlerleyen yıllarda daha uzun insan zincirleri oluşturacaklarını aktaran Tarhan, "Atatürk sevgimiz Mezitli Belediyesinden Demokrasi Meydanına kadar olan bin 730 metrelik mesafeye sığmadı. Mezitli'den Mersin'e kadar uzanan insan zincirimiz oluşacak.'' ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :