Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78. yılı dolayısıyla "9. Ata'ya Saygı Yürüyüşü" düzenledi - Cumhuriyet Meydanı'ndaki konserde, Atatürk'ün sevdiği parçalar seslendirildi

İZMİR (AA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78. yılı dolayısıyla "9. Ata'ya Saygı Yürüyüşü" düzenlendi.

Alsancak Limanı'ndan başlayan yürüyüşe, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile ilçe belediye başkanları, bazı İzmir milletvekilleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Bandosu tarafından çalınan marşlar eşliğinde yürüyen İzmirliler, ellerinde Atatürk'e özlemlerini anlatan pankart ve dövizlerle Cumhuriyet Meydanı'na geldi.

Kocaoğlu, yaptığı konuşmada, kahraman bir komutanı, yiğit bir halk önderini, usta bir diplomatı, gerçek bir devrimciyi andıklarını belirtti.

Atatürk'ün adalete ve özgürlüklere olan sarsılmaz inancını özlediklerini ifade eden Kocaoğlu, "En çok da 'yurtta ve dünyada barışa' olan inancını, istiklale, istikbale, hürriyet ve adalete bağlılığını özlüyoruz. Herkes duysun, anlasın artık. Bu ülkenin sözde değil özde, çakma değil gerçek Atatürkçülere ihtiyacı var. Kimse karanlıktan çıkış için başka yollar, formüller aramasın, anlatmasın, kafaları karıştırmaya çalışmasın." dedi.

Konuşmanın ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği Korosu, Atatürk'ün sevdiği parçaları seslendirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :