Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78. yılı dolayısıyla Sivas'ın Şarkışla, Suşehri, Ulaş ve Hafik ilçelerinde anma törenleri düzenlendi

SİVAS (AA) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 78. yılında, Şarkışla, Suşehri, Ulaş ve Hafik ilçelerinde düzenlenen törenlerle anıldı.

Şarkışla Şehitler Meydanı'ndaki tören, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunumuyla başladı.

Daha sonra, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Aşık Veysel Gençlik ve Kültür Merkezi'nde devam eden anma programında, Atatürk konulu slayt gösterisi sunuldu, öğrenciler şiirler okudu, Atatürk’ün sevdiği türküler seslendirildi.

Törene, Kaymakam Akif Pektaş, Garnizon Komutanı Vekili Personel Üsteğmen Çağlayan Öztürk, Belediye Başkanı Vekili Bekir Özcan, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

- Suşehri

Suşehri Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, Kaymakam Kadir Perçi ve Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saat 09.05'te saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından buradaki tören sona erdi.

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda devam eden törende konuşan TOKİ Kösedağ İlk/Ortaokulu öğretmenlerinden Ümran Tavman, Atatürk’ün büyük bir devlet adamı olduğunu söyledi.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu, "Atatürk’ün çocuk sevgisi" adlı skeç gösterimi ve oratoryo gösteriminin sunulduğu programda, Atatürk’ün hayatını anlatan sinevizyon izletildi.

Törende, şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere, Perçi ve Yüksel tarafından ödülleri verildi.

- Ulaş

Ulaş Kaymakamı Orhan Altun ve Belediye Başkanı İsrafil Göçgün, Ulaş Hükümet Konağı bahçesinde bulunan Atatürk büstüne çelenk bıraktı.

Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu, daha sonra İstiklal Marşı okundu.

Anma programı, Ulaş Çok Programlı Anadolu Lisesi Salonu'nda devam etti.

Öğrenciler şiirler okudu, Atatürk'ün hayatı ve yaptığı çalışmalar ile ilgili slayt gösterisi yapıldı.

Türk Dil Kurumunun hazırladığı "Son Yolculuk" adlı kısa film izlendi, öğrenciler Atatürk'ün sevdiği şarkı ve türküleri okudu.

Atatürk ile ilgili resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere, Kaymakam Altun, çeşitli hediyeler verdi.

- Hafik

Hafik ilçesinde hükümet binası önündeki Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunumu ile başlayan anma töreninde, saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okunarak bayrak yarıya indirildi.

Burada düzenlenen törenin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda, Hafik Çok Programlı Anadolu Lisesi tarafından anma programı düzenlendi. Programda, konuşmaların ardından öğrenciler tarafından Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili şiir ve yazılar okundu.

Anma programına Hafik Kaymakamı Abdullah Özadalı, Jandarma Komutanı Üsteğmen Hali̇l Korucu, Hafik Belediye Başkanı Mitat İlhan, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :