Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78. yılında, Erzurum, Ağrı, Kars, Tunceli, Erzincan, Iğdır ve Ardahan'da anma törenleri düzenlendi

ERZURUM (AA) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78. yılında Erzurum, Ağrı, Kars, Tunceli, Erzincan, Iğdır ve Ardahan'da düzenlenen törenlerle anıldı.

Erzurum'da Havuzbaşı Kent Meydanı'ndaki törende, Vali Seyfettin Azizoğlu, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okudu.

Anma etkinliği, Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezi'nde devam etti. Burada, Atatürk Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sinever Esin Dayı, "Büyük Türk İnkılabının Lideri Atatürk'ü Yine ve Yeniden Anlamak" başlıklı konuşma yaptı.

Törende, İstihbarat Kurmay Binbaşı Cemil Çayır da Atatürk'ün askeri kişiliğini anlattı.

Şiirlerin okunmasının ardından, Yavuz Selim Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Ümit Gergit tarafından yazıp yönetilen "Anadolu Destanı" oratoryosu seslendirildi. Kurtuluş Savaşı ve inkılapların konu edildiği eserde 15 Temmuz darbe girişimine de yer verilmesi, salondakilere duygulu anlar yaşattı.

Program, öğrenci korosunun Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirmesiyle sona erdi.

- Ağrı

Ağrı'daki Abide Meydanı'nda gerçekleştirilen törende, Vali Musa Işın, 12. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli ve Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Polat, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Saat 09.05'te sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kültür ve Kongre Merkezi Konferans Salonu'nda devam eden törende, konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okuyup, oratoryo seslendirdi.

Törene, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, emniyet mensupları, askerler ile öğrenciler de katıldı.

- Kars

Kars'ta Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla devam etti.

Kültür Merkezi'ndeki anma programında ise ilk olarak Atatürk'ün biyografisine yer verilen sinevizyon gösterimi yapıldı.

Şiir dinletisiyle süren programda, Gazi Kars Anadolu Lisesi öğrencileri "Atatürk Oratoryosu"nu seslendirdi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapıldığı programda, 15 Temmuz Anadolu Lisesi öğrencileri "Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi"ni okudu.

Programa, Vali Rahmi Doğan, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta da katıldı.

- Tunceli

Tunceli'de törenler, Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstüne çelenk konulmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Tunceli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'ndaki anma programına geçildi.

Şiir ile müzik dinletisinin sunulduğu etkinlik, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Programa, Vali Osman Kaymak, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Salih Karataş, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, Tunceli İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler iştirak etti.

- Erzincan

Erzincan Belediyesi önündeki törende, Vali Vekili Ahmet Türköz, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Kemal Başak ile Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saat 09.05'te saygı duruşunda bulunulması, ardından İstiklal Marşı okunmasıyla meydandaki tören sona erdi.

İl Müftülüğü Konferans Salonu'ndaki programda ise Fatih Endüstri Teknik Meslek ve Güzel Sanatlar liseleri öğrencileri tarafından hazırlanan "Atatürk Oratoryosu" sunuldu. Programda, Atatürk'ün sevdiği şarkılar da seslendirildi.

- Iğdır

Iğdır Belediyesi önünde düzenlenen törende, Vali Ahmet Turgay Alpman, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Kahraman Dikmen, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, protokol üyeleri, daire amirleri ve askeri erkan hazır bulundu.

Vali Alpman, meydandaki Atatürk büstüne çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla tören sona erdi.

- Ardahan

Ardahan Valiliği önündeki törende, Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saat 09.05'te saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törene, Vali İbrahim Özefe, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Volkan Akay, Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve diğer yetkililer katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :