Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

İstanbul Valiliği, Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78. yıl dönümü vesilesiyle bir tören düzenledi

İSTANBUL (AA) – İstanbul Valiliği, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78. yıl dönümü nedeniyle bir anma programı gerçekleştirdi.

Cemal Reşit Rey Kongre Merkezi'nde gerçekleşen anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kağıthane Dr. Sadık Ahmet Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Özge Seven, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının vatanın kurtuluşu için ortaya koydukları fedakarlıklar anlattı.

Birinci Ordu Komutanlığında görevli öğretmen Albay Erhan Altınok ise, "İçimizdeki Biri…Mustafa Kemal Atatürk" konulu bir sunum yaptı. Atatürk'ün herkes gibi bir insan olduğunu, olağanüstü güçlerinin bulunmadığını belirten Albay Altınok, "Gazi Mustafa Kemal'in çok önemli iki özelliği bulunuyor. Biri akılcılık diğeri ise yenilikçiliktir. O, geçmişten güç alan, geleceğe pencere açan biridir. Bazen ağlar bazen gülerdi. Vatanı için çok çalıştı." diye konuştu.

Konuşmaların ardından "10 Kasım Atatürk'ü Anma Haftası" kapsamında İstanbul'daki okullar arasında gerçekleştirilen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler, şiir ve kompozisyonlarını okuyarak performanslarını sergiledi.

Daha sonra her üç kategoride dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Resim dalında birinci olan Pendik Tevfik İleri İlkokulu öğrencisi Naz Peri İrem Kurt, şiir dalında birinci seçilen Beylikdüzü Orta Okulu öğrencisi Zeynep Berfin Güngör ve kompozisyon dalında birinciliğe hak kazanan Üsküdar Haydarpaşa Lisesi öğrencisi Ceren Reyhan'a ödüllerini İstanbul Valisi Vasip Şahin verdi.

İkinci olanların ödüllerini Birinci Ordu Komutanı Korgeneral Musa Avsever, üçüncülere ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş takdim etti. İstanbul Üniversitesi Vakfı Adıgüzel Okulları Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, "Atatürk'ün Bir Saati Vardı" isimli bir oritoryo sahneye koydu.

Tören, Vali Şahin, Korgeneral Avsever ve İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın öğrencilerle birlikte objektiflere poz vermesiyle sona erdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :