Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Büyük Önder Atatürk, ebediyete intikalinin 78. yılında, Bursa, Eskişehir, Balıkesir, Çanakkale, Kütahya, Yalova ve Bilecik'te düzenlenen törenlerle anıldı

BURSA (AA) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78. yılında, Bursa, Eskişehir, Balıkesir, Çanakkale, Kütahya, Yalova ve Bilecik'te anma törenleri düzenlendi.

Bursa'daki tören Heykel'de, Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Törene Vali İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Altepe ve siyasi parti temsilcileri anıta çelenk bıraktı. Saatler 09.05'i gösterdiğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Çevredeki sürücüler araçlarından inerek saygı duruşuna katıldı.

Öte yandan, 10 Kasım dolayısıyla Eski Bursalılar Derneği, Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi ve Yıldırım belediyeleri ile BURFAŞ’ın katkılarıyla Ulu Cami'de öğle namazı sonrası mevlit okutularak, aşure dağıtılacak.

- Eskişehir

Eskişehir Vilayet Meydanı'ndaki törene, Vali Azmi Çelik, Büşükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Garnizon Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saat 09.05'te çalan sirenlerle saygı duruşunda bulunuldu.

Tören, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi.

- Balıkesir

Balıkesir'de, Valilik tarafından Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören, çelenklerin sunulmasıyla başladı. Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarih öğretmeni Nil Poyrazlı, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Saatler 09.05 geçe ise sirenler çaldı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Atatürk Anıtı'ndaki törenin ardından, Salih Tozan Kültür Merkezinde Hüma Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından 'Çağrı' adlı oratoryo sunuldu.

Ellerinde siyah gül bulunan kreş öğrencileri dikkati çekti.

Törenlere, Vali Ersin Yazıcı, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, siyasi parti temsilcileri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

- Yalova

Yalova'daki tören, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Törende, Vali Tuğba Yılmaz, Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Deniz Kurmay Albay Ayhan Gedik, Belediye Başkanı Vefa Salman ve siyasi parti temsilcileri, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Saatler 09.05'i gösterdiğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Bu sırada Cumhuriyet Meydanı'ndan geçen sürücüler araçlarından inerek saygı duruşuna katıldı.

Törenin ardından Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda, Termal Fen Lisesince hazırlanan anma programı gerçekleştirildi.

Törenlere Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Yeşilöz, Yalova Cumhuriyet Savcısı Yıldırım Özgür, İl Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Fındık, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

- Çanakkale

Cumhuriyet Meydanı’nda çelenklerin Atatürk büstüne sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Törene Vali Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan idari ve kurum amirleri, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

- Kütahya

Zafer Meydanı'ndaki törende, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Celal Başoğlu ve Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı tören, sirenlerin çalmasıyla 2 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Anma programı, Kütahya Belediyesi Hezar Dinari Kültür ve Ticaret Merkezinde düzenlenecek etkinliklerle devam edecek.

- Bilecik

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen anma töreninde, Vali Süleyman Elban, Belediye Başkan Vekili Nihat Can, siyasi partiler ve Atatürkçü Düşünce Derneği Bilecik Şubesi ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri anıta çelenk sundu.

Törende, iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde devam eden törende, Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından anma programı gerçekleştirildi.

Okul Müdürü Meryem Avcu, Türk milletinin varlığı ve bütünlüğü için büyük fedakarlıklarda bulunan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha andıklarını söyledi.

Program, tarih öğretmeni Emrah Durukan'ın günün anlam ve önemini belirten konuşması, Atatürk'ün hayatı konulu sinevizyonun izlenmesi ve öğrencilerin sunduğu Atatürk Oratoryosu ile sona erdi.

Törene, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cüneyt Demirbaş, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Baro Başkanı Halime Aynur, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :