Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

CHP İstanbul İl Başkanı Canpolat: - "Bugün Mustafa Kemal Atatürk’e her dönemden daha fazla ihtiyaç duyuyoruz"- "Kurtuluş Savaşı’nda bu ülke için mücadele verirken şehit olmuş binleri, bugün Mustafa Kemal’in huzurunda minnetle ve saygıyla anıyoruz"

İSTANBUL (AA) – CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, bugün Mustafa Kemal Atatürk’e her dönemdekinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Kurtuluş Savaşı'nda bu ülke için mücadele verirken şehit olmuş binleri Mustafa Kemal'in huzurunda minnetle ve saygı ile anıyoruz." dedi.

CHP İl Örgütü, Büyük Önder Atatürk'ün ebediyeti intikalinin 78. yıl dönümü nedeniyle Taksim Meydanı’ndaki Cumhuriyet anıtına çelenk bıraktı. Törenin ardından CHP İl Başkanı Canpolat, gazetecilere kısa bir açıklamada bulundu.

Bugün Mustafa Kemal Atatürk’e her dönemden daha fazla ihtiyaç duyduklarını kaydeden Canpolat, "Kurtuluş Savaşı'nda, emperyalist güçlerin her birinin ülkeyi işgal ettiği bir süreçte, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları, 7 düvele karşı savaşarak bu ülkenin tam bağımsızlığını ilan etmiştir. Bugün aynı sorunları ve aynı sıkıntıları yine yaşıyoruz. Ülkemizin özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ne kadar Mustafa Kemal Atatürk'e, laikliğe ihtiyacı olduğu ortaya çıkmıştır. Kurtuluş Savaşı'nda bu ülke için mücadele verirken şehit olmuş binleri, bugün Mustafa Kemal’in huzurunda minnetle ve saygıyla anıyoruz." diye konuştu.

Mustafa Kemal'in ölümünü değil, yeniden doğuşunu, yeniden ülkenin dört bir tarafından bütün ulusun farklı inanç grupları, farklı yapıların bir araya getirilmesini idrak ettiklerini ifade eden Canpolat, "Hem uluslararası sermaye hem de içeride bu ülkeyi bölmek, ayırmak isteyenlere inat, Mustafa Kemal Atatürk’ü ve arkadaşlarını hep birlikte saygı ile anıyoruz." ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından İl Başkanı Canpolat ve beraberinde heyet, Taksim Meydanı'ndan ayrıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :