Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78. yılı dolayısıyla Manisa, Denizli, Uşak ve Aydın'da anma törenleri düzenlendi

AYDIN/MANİSA/DENİZLİ/UŞAK (AA) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78. yılı dolayısıyla Aydın, Denizli, Manisa ve Uşak'ta anma törenleri düzenlendi.

Aydın'da hükümet binası önünde düzenlenen törende, Vali Ömer Faruk Koçak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Siyasi parti ve bazı sivil toplum kuruluşlarının da çelenk bırakmasının ardından Atatürk'ün kendi sesinden 10. yıl nutku dinletildi.

Saat 09.05'te sirenler çalınırken yolda araçların durduğu, yayaların da saygı duruşunda bulunduğu görüldü.

Program daha sonra İl Kültür Merkezi Dr. Hidayet Sayın Salonunda Aydın Fen Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı "Atatürk’ün İzinde ” isimli şiir dinletisinin ardından sona erdi.

- Denizli

Denizli Valiliği önünde düzenlenen törende Vali Ahmet Altıparmak, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Gültekin Yaralı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Atatürk Anıtına çelenk koydu.

Çelenk sunulmasının ardından saat 09.05'te Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından çalınan sirenle 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Meydanda bulunan vatandaşlarla trafikteki araçlarını durduran sürücülerin de katıldığı saygı duruşu sonrası İstiklal Marşı okundu, bayraklar yarıya çekildi.

Anma programı çerçevesinde Pamukkale Halk Eğitim Merkezinde düzenlenecek törenin yanı sıra Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı tarafından Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde Atatük'ü Anma Konseri verilecek.

- Manisa

Manisa'da da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Vali Mustafa Hakan Güvençer, Manisa 1. Piyade ve Eğitim Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk koydu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in de katıldığı törende anıta çelenk sunulmasının ardından saat 09.05'te saygı duruşunda bulunuldu.

Atatürk'ün ebediyete intikalinin yıldönümü nedeniyle Manisa'nın Turgutlu, Demirci, Salihli ve Sarıgöl ilçelerinde de törenler düzenlendi.

- Uşak

Uşak'ta ise çelenk koyma töreni 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Vali Ahmet Okur, Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve siyasi partiler Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Saat 09.05'teki saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Uşak'ta Atatürk Kültür Merkezi'nde Vala Gedik Lisesi ile Besim Atalay İlkokulu tarafından anma etkinliği düzenlendi.

Burada konuşan Vala Gedik Lisesi Öğretmeni İsmail Kara, Atatürk'ün askeri kişiliğiyle ilgili bilgi verdi. Atatürk'ün çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda aldığı rolü dile getiren Kara, Ulu önderin bıraktığı mirasa sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi.

Öğrencilerin hazırladığı Atatürk Oratoryosu'nın sahnelenmesi, şiirlerin okunmasının ardından etkinlik son buldu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :