Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78. yılı dolayısıyla İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi- Tören boyunca Atatürk için Kur'an-ı Kerim okuyan 70 yaşındaki kadın, İstiklal Marşı ve saygı duruşu sırasında gözyaşlarını tutamadı

İZMİR (AA) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78. yılı dolayısıyla İzmir'de tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda saat 08.40'ta yapılması planlanan Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun alana gecikmesi nedeniyle yaklaşık 10 dakika geç başladı.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve Kocaoğlu, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Diğer kurum ve kuruluşların da anıta çelenk bırakmasının ardından saat 09.05'te saygı duruşunda bulunuldu. Bu sırada sirenler çaldı. Meydanın yanındaki yolda sürücüler araçlarını durdururken, yayalar da saygı duruşuna eşlik etti.

Daha sonra İstiklal Marşı okundu, bayraklar yarıya çekildi.

- Tören boyunca Kur'an okudu

Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören boyunca 70 yaşındaki Fatma Çoban'ın Atatürk Anıtı'nın arka kısmında Kur'an-ı Kerim okuması dikkati çekti.

İstiklal Marşı ve saygı duruşu sırasında gözyaşlarını tutamayan Çoban, gazetecilere yaptığı açıklamada, her yıl 10 Kasım'da anıta gelerek Kur'an okuduğunu belirtti.

Babasının "O kurtardı bizi" dediğini anlatan Çoban, Atatürk'e minnetini dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :