Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 78'inci yılında Anıtkabir'de düzenlenen devlet töreniyle anıldı- Cumhurbaşkanı Erdoğan:- "Terör örgütlerinin, ihanet çetelerinin ve bunları maşa olarak kullanan karanlık odaklar

ANKARA (AA) - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78'inci yılında Anıtkabir'de düzenlenen devlet töreniyle anıldı.

Anıtkabir'deki tören, saat 08.45'te devlet erkanının Aslanlı Yol'da yürüyüşüyle başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kortejde, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bakanlar Kurulu üyeleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yüksek yargı organlarının başkanları, kuvvet komutanları, siyasi partilerin temsilcileri, bürokratlar ve diğer devlet erkanı yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kırmızı beyaz karanfillerden oluşan ay yıldızlı çelengi, Atatürk'ün mozolesine bıraktı. Atatürk'ün 78 yıl önce vefat ettiği saat olan 09.05'de sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu.

Saygı duruşu sırasında gönderdeki Türk bayrağı da yarıya indirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve protokolde yer alan devlet erkanı daha sonra Misakımilli Kulesi'ne geçti. Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deftere şunları yazdı:

"Bugün ebediyete irtihalinin 78'inci yıl dönümünde Kurtuluş Savaşı'mızın muzaffer komutanı, Cumhuriyet'imizin kurucusu olan zat-ı alinizi bir kez daha hürmetle, tazimle yad ediyoruz. 'En büyük eserim' diyerek bizlere emanet ettiğiniz Cumhuriyet'e sahip çıkmayı görev biliyor, her alanda daha güçlü, itibarlı ve müreffeh bir ülke olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.

Terör örgütlerinin, ihanet çetelerinin ve bunları maşa olarak kullanan karanlık odakların huzurumuzu, istikrarımızı ve bin yıllık kardeşliğimizi bozmasına, ülkemizi hedeflerinden alıkoymasına asla izin vermeyeceğiz.

Ruhun şad olsun."

Törenin ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Kıbrıs, Kore ve terör mağduru gazilerle bir süre sohbet etti ve fotoğraf çektirdi.

Ayrıca Atatürk'e benzerliği ile dikkati çeken tiyatro ve sinema oyuncusu Göksel Kaya da vatandaşlarla objektiflere poz verdi.

Devlet töreninin ardından Anıtkabir, halkın ziyaretine açıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :