Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79'uncu yılında, İtalya, Bosna Hersek ve Sırbistan'da anma töreni düzenlendi

ANKARA (AA) - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79. yılında İtalya, Bosna Hersek ve Sırbistan'da düzenlenen törenlerle anıldı.

Roma Büyükelçiliğinde düzenlenen anma programında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Anma töreninde konuşma yapan Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Murat Salim Esenli, Atatürk'ün, ileri görüşlülüğü, devlet adamlılığı, askeri ve sivil yönetimdeki liderliğiyle bugün de ilham kaynağı olmayı sürdürdüğünü belirtti.

Esenli, Atatürk'ün, Türk insanına zoru başarabileceği duygusunu aşıladığını ifade ederek "Türk insanı çok büyük zorluklarla Kurtuluş Savaşı’na girmiş ve bu mücadeleden de Atatürk’ün önderliğinde zaferle çıkmıştır. Türk insanına büyük bir özgüven aşılamıştır. Atatürk, sadece büyük zaferler kazanmamış, bu zaferlerle barışı da kazanmıştır. Barışı kazanmak, bizim diplomasi mesleğimizde zaferlerden çok daha zorlu bir süreçtir." dedi.

Türkiye’nin Milano Başkonsolosluğu’nda da anma töreni gerçekleştirildi.

- Bosna Hersek

Saraybosna Büyükelçiliğinde düzenlenen törene, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç'un yanı sıra büyükelçilik çalışanları ve Bosna Hersek'teki Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Törende konuşan Büyükelçi Koç, Atatürk'ün hayatı boyunca büyük başarılar ve zaferler elde ettiğini, onun hatırasının korunmasının, cumhuriyetin, bağımsızlığın, bayrağın, vatanın ve bin yıllık geleneklerin korunması anlamına geldiğini dile getirdi.

Türk halkının 15 Temmuz'daki darbe girişimi gecesi, her koşulda ülkesini korumak için canını ortaya koyacağını gösterdiğini vurgulayan Koç, Türkiye'nin istikrarı ve güvenliğini güçlendirmek için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

- Sırbistan

Belgrad Büyükelçiliğindeki anma törenine Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç'in yanı sıra Sırbistan'daki Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve büyükelçilik çalışanları katıldı.

Büyükelçi Bilgiç, burada yaptığı konuşmada, Atatürk sevgisinin sadece resmi törenlerle sınırlandırılmaması gerektiğini, onun felsefesini de anlamak gerektiğini söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :