Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz

Ankara polisi, Atatürk’ün ölümünün 79. yılı anma törenleri dolayısıyla halkın akınına uğrayan Anıtkabir ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı

ANKARA (AA) - Ankara polisi, Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79. yılı anma törenleri dolayısıyla ziyaretçi akınına uğrayan Anıtkabir ve civarında yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 79. yılı anma programları çerçevesinde alınan güvenlik önlemeleri kapsamında Gençlik, Akdeniz ve Anıt caddeleri ile bu caddelere bağlanan ara sokaklar ve Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’nin 77 ile 84. sokaklar arasında kalan bölümü çift yönlü olarak sabah saat 06.00'dan itibaren trafiğe kapatıldı.

Araç trafiğine kapatılan bölümler, bomba imha incelemesinin ardından yaya geçişine açıldı. Gençlik Caddesi ve Akdeniz Caddesi'ndeki giriş kapılarının açılmasıyla on binlerce kişi Anıtkabir'e akın etti.

Halkın Anıtkabir'e geldikleri güzergahlar üzerinde Ankara polisi yoğun güvenlik önlemleri aldı. Yol kenarlarının bariyerlerle kapatıldığı güzergahlarda çok sayıda kontrol noktası da oluşturuldu. Buralarda üst aramaları yapılanlar, Anıtkabir girişinde de dedektörlerle arandıktan sonra içeri alındı. Ziyarete gelenlerin sadece Türk bayrağı ve Atatürk posteri taşımasına izin verildi. Bunun dışında bayrak ve poster açmak isteyen kişi ve grupların Anıtkabir'e girişleri ise engellendi.

Alınan önlemler kapsamında bir polis helikopteri sürekli olarak Anıtkabir üzerinde uçuş yaparak yerdeki birimlerin koordinasyonunu sağladı.

Tedbirlerin ziyaret saatinin bitimine kadar süreceği bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :